• 14
    mekanı cennet olsun, hepimizin riskini taşıdığımız bir şekilde hayata gözlerini kapamış, gencecik bir çocuk. lise öğrencisi, üniversite sınavına hazırlanan belki sırf galatasaray'a daha yakın olayım diye istanbul'da biz üniversite kazanmak için hayal kuran, çalışan bir çocuk. saf, temiz duygularla bağlandığı takımının heyecanına kalbi dayanmamış, hayatını kaybetmiş. o kadar acı ki. konuşmak, hayal etmek. ailesinin durumunu düşünmek, yaşayamadığı yıllara göremediği şampiyonluklara güzelliklere üzülmek, ve lanet etmek ölüme.

    ne yalan söyleyeyim haberi okurken kendi annem babam aklıma geldi, annemin her seferinde sakin ol diye beni uyarması, maçlar esnasında sürekli ne haldeyim diye bana bakmaları arada sırada kontrol etmeleri filan. çok uzak değiliz hiç birimiz, heyecan-stres ne denirse, genç yaşlı ayırt etmeden. ne uğruna, birilerinin pisliği örtülsün diye 4 haftada oynatılan 6 derbi maçı. bir sene içine yayıldığı zaman dahi bütün sinir stres düzenini bozan, kalbi farklı attıran 6 maç. ardı ardına oynanan bu kadar maçla aynı zamanda futboldaki pislikler yüzünden perişan olmuş duygular. o heyecanı kimin kalbi kaldırabilir ki, sapasağlam olsa bile bir yerde patlayacak, kalp krizi şu ana kadar sadece bizim bildiğimiz kadarıyla 4 süper final maçında 4 galatasaraylıyı hayattan sevdiklerinden galatasarayından ayırdı. ama durun ligtv'nin sloganı bu değil miydi "bu heyecana kalp dayanmaz" ya da maç sırasında aldıkları yapay reklamlar sağlık sigortası yaptırın bu maça kalp dayanmaz diyen sağlık sigortası reklamları. prim yapma amaçları bu zaten, herkesle dalga geçer gibi, bizleri aptal yerine koyar gibi. gözümüzün içine baka baka alay eder gibi. fedarasyonun, ligtvnin ve futbolun içine sıçan diğer kurumların planladığı olur da şampiyonluk son haftaya kalırsa bu ölüm sayıları tek hanede kalmayacak korkarım ki, acının, ölümün rengi olmaz tamam ama büyük ihtimalle bizim de kalbimizi attıran renklere sevdalı kişilerden olacak kaybedeceklerimiz, belki ben belki sen belki maçta yanımızda duran adam, düşüncesi bile ürkütücü.

    maçları mümkün olduğunca sakin izleyin nolur, kolay olmadığını biliyorum kendim de sakinleşme konusunda problem yaşıyorum ama hiçbir şey sizden değerli değil, sakin kalarak izleyin maçlarınızı ne olursa olsun. hayatını kaybeden 4 can son olmuştur umarım bu tiyatroda, haberlerde kalbi bu heyecana dayanmadı manşetlerini görmeyiz inşallah bir daha.
App Store'dan indirin Google Play'den alın