• 25
    akıllı futbolcuların çaktırmadan hata yaparak rakip takıma avantaj sağlaması sonucunda oluşan şikedir. şike yapacak oyuncu kendi görev bölgesini boşaltabilir, kendi takım arkadaşına kontrol edemeyeceği şekilde pas verebilir ve rakip takım bu topu kapabilir.

    örneklersek;
    felipe melo'nun servet çetin'e kontrol edemeyeceği şekilde pas vermesi sonucu rakip takımın forveti topu kapabilir ve golü atabilir. yenilen golde bütün herkes topu kontrol edemeyen servet'e suçu atar. melo'nun neden kontrol edebileceği şekilde pas atmadığını yada tehlikeli olmayacak bir bölgeye topu atmadığını sorgulamaz. statta koltuğuna oturmuş temsilci ve gözlemci melo'nun şike yaptığını anlayamaz. pozisyonları takip eden ve kafasından sadece pozisyon olan hakem bunu anlayamaz. ancak maçtan önce melo'nun şike yapacağını bilirseler bu pozisyonda melo'nun şike yaptığını anlayabilirler. bilmeyen birisi anlayamaz.

    not: servet çetin ve felipe melo isimleri daha iyi anlatabilmek için kullanılmıştır. herhangi bir art niyet veya ima yoktur.

    örneği görüntülerle destekleyelim.

    http://www.youtube.com/...ture=player_embedded

    dakika 3:10'dan itibaren fenerbahçe'nin yediği gole bakalım. yukarıda yazdığım örnekteki isimleri bu maçtakilerle eşleştirelim.

    melo=yobo, servet=serdar

    yobo burada serdar'a kötü bir pas atıyor. hemde serdar'a 2 trabzonlu oyuncunun pres yapmak için koşmaya başladıklarını gördüğü halde. serdar ise panik halinde yanlış pas tercihi yapıyor. halbuki yobo burada topu kalecisine doğru atabilirdi yada ileri vurabilirdi. fenerbahçe golü yedi ve suçlu serdar oldu. yobo'nun niye oraya pas verdiğini kimse sorgulamadı.

    not: yobo şike yaptı demiyorum ve ima etmiyorum. sadece daha iyi anlatabilmek için örnek veriyorum.

    akıllı bir futbolcu bu şekilde şike yapar ve sahaya yansımamış denilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın