• 43
    bu maçtafenerbahçe'nin olası puan kaybı, play off sürecinde doruğa çıkmaya başlayan motivasyonlarını 3 temmuz sabahına geri döndürecektir. açıkcası fenerbahçe'nin maçı kaybedeceğine ihtimal vermiyorum. bunun sebebi kendilerinin iyi olması değil, rakibin tamamen dağılmış durumda olmasından kaynaklanıyor.

    beraberlik ise rüyalarımı süsleyen, üstüne odaklandığım mükemmel bir sonuç olacaktır. maçın ilk bölümlerinde, fenerbahçe'nin nasıl azgın boğa gibi rakibine saldırdığını 17 mart 2012 fenerbahçe galatasaray maçı'nda acı bir şekilde gördük. eğer ilk 15 dakikadaki o anlamsız ve deli saçması baskıyı bertaraf edebilseydik, oradan tarihi değiştirecek bir skorla da ayrılabilirdik. ama maalesef üstüste gelen 2 golü çevirmeye zaman da imkan vermedi, direkler de ve beraberlikle ayrıldık.

    fenerbahçe, bugün maça yine aynı şekilde bunaltıcı baskı ile başlarsa beşiktaş'ın direnmesi o kadar da kolay olmayacaktır. yine de ilk yarım saatlik bölümü kazasız belasız ve hatta yanlışlıkla bir gol atarak geçirirse, bu fenerbahçe ve taraftarı üzerinde baskı oluşturabilir.

    benim açımdan bu maçla ilgili 2 olumlu senaryo var :

    birinci senaryoda, yoğun fenerbahçe atakları ve direnen beşiktaş. fenerbahçe'nin 50 ile 60. dakikalar arası öne geçmesi ve her zamanki refleksi ile skoru korumaya yönelik geri çekilişi ve gelecek sürpriz bir gol ile beraberlik.

    ikinci senaryo ise, iki takımın da açık futbol oynayarak kör dövüşü şeklinde bol gollü geçecek ve sonunda şansın da yardımıyla beşiktaş'ın galip gelmesi yada beraberlik. bunun için 17 nisan 2005 fenerbahçe beşiktaş maçı'nı örnek olarak vermekte fayda var.

    içimden bir his 2. seçeneğin olacağını ve bol gollü bir beraberlikle sonuçlanacağını söylüyor bu karşılaşmanın.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın