resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 959
    kimilerine göre hatta çoğunluğu göre gelmiş geçmiş en iyi futbolcu.

    bana göre ise sistemin ürettiği süper yıldız. peki bu süper yıldız içinde bulunduğu sistemin dışına çıktığında ne olur? messi'nin gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olup olmadığını ancak bu durumda net karar verebileceğim. çünkü bugüne kadar ki messi herkesten ayrı bir platformda oynadı. o platform sanki ona özeldi. bu yüzden diğer rakiplerinin önünde mi değil mi karar veremiyorum.

    doğuştan varolan üstün yeteneklerini biliyor ve görüyorum. iyi futbolculardan daha iyi olduğu aşikar. bunda hiç kuşkum yok.

    messi bugünkü rakibi ronaldo ile yarışında ev sahibi konumunda. ronaldo ise deplasmanda yarışıyor. bu iki ismin içinde en iyisinin kim olduğunu messi'nin başka bir takımdaki performansından sonra net olarak karar verebilirim.

    detaylara geleyim ve biraz öngörü yapayım.

    messi barcelona takımında sistemden dolayı defans yapmıyor, rakip takımın bekiyle savunmaya gelmiyor, geri koşmak gibi bir durumu yok. çünkü barcelona takımı bunları takım olarak yapıyor ve burada en az iş messi'ye düşüyor. barcelona takımı sürekli rakip sahada oynadığından messi'nin geri koşma gibi bir durumu söz konusu değil. bireysel olarak defans yapmak gibi bir sorumluluğu yok. zaten top rakipte en fazla 30 saniye kalıyor. bu sürede ne kadar defans yapacak?

    messi başka bir takıma gitse maç içerisinde barcelona'da olduğu kadar topla buluşamayacak. barcelona'da 50 kere buluşuyorsa başka bir takımda bu sayı 30'lara düşer.
    başka bir takımda oynadığından rakip takımın bekiyle yada eşleştiği adamla geri koşmak zorunda kalacak.
    başka bir takımda oynasa takımı sürekli topa sahip olamayacağından kapmak için ekstra çaba sarfedecek.
    bu tür argümanlar çoğaltabilirim.

    gelmek istediğim nokta ise; messi başka bir takımda oynasa aklında sadece gol atmak, verkaç yapmak, savunma arkasına sarkmak gibi olaylar olmayacak. savunma yapmak, pres yapmak, top kapmak, geri koşmak gibi olaylar da olacak. odaklanacağı tek nokta gol atmak olmayacak. messi bütün gücünü, konsantrasyonunu gol atmak için harcamayacak. yeri gelecek rakip takım 10 dakika boyunca baskı kuracak ve bu zaman zarfında messi defans yapacak.

    messi'ye bu yüzden ev sahibi diyorum. çünkü herşey onun istediği gibi. herkes ona ayak uyduruyor. diğer rakipleri ise başkalarına veya başka şeylere ayak uydurmak zorundalar.

    bu yüzden messi'yi gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olup olmadığına karar veremiyorum. tabikide başka bir takımda berbat oynacak demiyorum. dersem onun doğuştan gelen yeteneklerine ve bugüne kadar yaptıklarına haksızlık yapmış olurum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın