• 2
    galatasaray basketbol şubesi sportif direktörü. 21 ocak 2010'de göreve gelmiş. ( ilgili haber: http://gss.gs/8pw )

    avrupa'nın en büyük kupalarında top 16 ve top 8 seviyesinde olan galatasaray erkek basketbol takımı ve galatasaray kadın basketbol takımının sportif direktörü kısacası kendisi.

    kendisi şubede tam 27 aydır sportif direktörlük görevini yürütüyor. bu süreçte resmi sitedeki haberler bölümünde ismi sadece 6 kere geçmiş. hiçbiri kayda değer şeyler değil. 2012 yılında ise resmi sitede adı hiç geçmiyor. tam olarak ne iş yaptığı konusunda kimsenin (en azından benim) bir fikri yok.

    yakından başlayalım; galatasaray bu sezon kadınlar avrupa ligi sekizli final'e ev sahipliği yaptı. organizasyonda ev sahibi olmanın avantajını hiçbir şekilde kullanamadık. kendi açımızdan rezalet bir organizasyon oldu. organizasyonda rakibimiz fenerbahçe'ye %7'lik kontenjan ayırma hakkımız varken nedense kendilerine %50 kontenjan ayırdık ve ev sahibi olma avantajımızı kaybettik. aynı şekilde salon güvenliği konusundaki yetkilerimizi fenerbahçe güdümlü olduğu alem tarafından bilinen tbf'ye devrettik ve salonda olanlar malum. en önemli konu ise, bize ayrılan kısmın biletler günler öncesinden tükenmesine rağmen bize ayrılan kısmın nerdeyse %30'u boştu. bu biletlerin kaçı store'larda heba edildi? kaçı sponsorlarda heba edildi? geri kalanları nereye gitti?

    galatasaray kadın basketbol takımı sezona büyük hedeflerle (euroleague finali, lig şampiyonluğu) başlamasına rağmen, bu sezonu da başarısızlıkla tamamladı. büyük bir bütçeyle kurulmuş, kadrosunda dünyanın en önemli yıldızlarının barındıran galatasaray kadın basketbol takımı'nın başarısızlığı açık ve net bir şekilde takım olamamak ve yönetilememekti.

    peki tüm bunların sorumlusu kim? takım basketbol takımının idari şubesine bakıyorum ilk sırada murat tümer ismi var. peki ne iş yapar bu murat tümer? kimse bilmiyor. çok merak ediyorum kendisi bu sezon kadın basketbol takımının kaç antremanında yerini aldı. kendisi sportif direktör olarak bu şube için ne yaptı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın