• 5
    çok güzel, duygusal bir ziyaret oldu. hem turgay kaptan hem de biz büyük keyif aldık doğrusu.
    galatasaray sözlük yazarları hagi, gercekleri tarih yazar, tcoskun, feanor, sisli meydanlarinda dolasan, kavazli, okanovic vuyovic, vay acondios, captano ve tunovski* sözlük adına oradaydı. bizimle birlikte eski futbolcularımızdan ayhan akbin de geldi. gs tv de çekim yaptı, biz dönüş yolundayken gs tv görüntüleri yayınlamış bile. https://twitter.com/...656589373441/photo/1 yazıya dikkat edilirse; efsane kaptan, turgay şeren'le biraraya geldi. bu kadarına gerek yoktu !

    turgay kaptan tam bir beyefendi. bize elini öptürmedi. elini sıkarken herkese yerinden kalkmak istedi. malum otururken el sıkışmak ayıptır. sonradan ayhan akbin, turgay kaptan için "çok klas bir insan" dedi ki, kısa sürede biz de bunu görmüş olduk.
    bize çaylar, pastalar ikram etti. sağolsun, varolsun. ve bizi kapıya kadar yolcu etti. "siz bana misafir geldiniz, kapıdan uğurlamam gerek" dedi.

    turgay kaptan'ı beklediğimden çok iyi buldum. elbette ağır bir rahatsızlık geçirdiği için vücudu yorgundu. kaptanın bağışıklık sistemi çökmüş. konuyu anlatırken "ne çöküyorsun" demesi muhteşemdi. vücudunun o haline rağmen tıkır tıkır çalışan bir beyni var. bundan 60 sene önceki olayları dün gibi hatırlıyor ve bize anlattı. o kadar tatlı anlatıyor ki.
    eski galatasaray-fenerbahçe rekabetini anlattı. elbette şimdi mümkün olmayan maçları yanyana izleme konusu.

    ilginç hikayelerden birisi; fenerbahçe kalecisi cihat arman hafta içi turgay kaptana idman yaptırırmış.

    meşhur lev yaşin'in kendisi için "dünyanın en iyi kalecisi ben değilim turgay" demesini sordum. o kadar alçakgönülle anlattı ki. yaşin benim adımı tam da söyleyememiş, "bir türk kaleci var demiş", deplasmanda rusya'yı 2-0 yenmemizle ilgili "çok şanslıydım, top hep üzerime geldi" diyecek kadar. swf dosyasında bahsettiği müzik çalan oyuncak yaşin'in hediyesiymiş.
    yine kendisinden önce kalecilerin çizgide kaldığını, ceza sahasının tamamını ilk kez kendisinin kullanmasını sordum. çok teknik bir şekilde, "evet ben yaptım" demeden konuyu anlattı.
    bana bunların hepsini peder bey anlatmıştı, bazılarının dediği kadar yaşlı değilim. ayrılırken "babanıza selam söyleyin" dedi. pedere anlattım, uçtu sevincinden. peder bey 69 yaşında.

    bir fenerbahçe maçına çıkarken gündüz kılıç'ın kendisini öne geçirip "artık galatasaray'ın kaptanı sensin" demesini ve bütün takımın birbirine sarılıp ağlamasını anlatırken, turgay kaptan ya da içimizden biri kendini bıraksa hep beraber ağlayacaktık.

    şu andaki takımı da çok yakından takip ediyor kaptan. muslera'yı çok beğeniyor. "ilk başta pek beğenmemiştim ama şimdi dünya çapında bir kaleci olduğunu gösterdi" dedi. yarın ki* fenerbahçe maçıyla ilgili de "galatasaray en azından yenilmez" dedi.

    unutmadan, ev maşallah müze gibi.

    önemli bir konu. turgay kaptan diyor ki; "ben ne kazandımsa galatasaray sayesinde kazandım. galatasaray olmasaydı turgay da olmazdı. bu ev ve diğer şeyin sebebi galatasaray'dır." muhteşem değil mi?

    turgay kaptan 79 yaşında. allah uzun ömürler versin.

    edit: turgay kaptan hakikaten bir tek bana elini öptürmemiş yahu.
    editli not: bu işi organize eden gercekleri tarih yazar'a teşekkürler.
    editli not 2: turgay şeren ziyaretinden sonra ayhan akbin bizi bırakmadı, 3 saatten fazla birlikte oturduk, muhabbet ettik. detayları ayhan akbin başlığında bulabilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın