• 752
    vandaldır. yıllar yılı o kadar boş yere şişirilmiştir ki, aydın yılmaz'ın patladığını görünce biz de patlayalım artık, özümüze dönelim demişlerdir.

    çarşı denen tribün grubu içindeki 3-5 kafası çalışan, farklı adam tarafından idealize edilen tribün duruşu, estetik anlayışı aslında hiçbir zaman gerçeklik boyutuna erişememiştir. anarşi, reddetme, karşı koyma, boyun eğmeme, duyarlı olma gibi kavramlar hep laftadır aslında, öze dönüp baktığınız zaman aslında diğer büyük kulüp taraftarlarının aksine beşiktaş taraftarındaki sindirilmişlik, ezilmişlik, hor görülmüşlük yüksek dozda bir şiddet patlaması olarak fırsatını bulduğu ilk anda dışa vurmaktadır. bu her zaman için böyledir.

    bir zamanın liverpool maçında gösterdiği performansla, futbolseverler tarafından sempatik görülen bu taraftar kitlesi artık tamamıyla gözden düşmüştür. vahşiliğin, barbarlığın hüküm sürdüğü bir anlayışla, ağzından salyalar akarak etrafa saldırmak, sahaya inip futbolcuya fiziki müdahalede bulunmak gibi akıldışı eylemlere kalkışmak en basit ifadeyle aptallıktır.

    ayrıca yıllar yılı söylemlerinde vurgu yaptıkları tonların, bir anda fetih marşı şeklinde sloganlarla nasıl ters yüz edilebildiğine de şaşırmamak lazımdır.

    çünkü beşiktaş taraftarı aslında tam olarak budur işte. ne fazlası, ne eksiği.

    (bkz: 16 nisan 2012 beşiktaş galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın