• 75
    muslera'nin penaltısı etik değil diyenler var. mesela ahmet cakar'ın yanındaki adnan aybaba'ya sen manyak misin demesi etik, erman toroglu'nun ümit karan'a evlendiği gün bu akşam da gol atacak mısın diye sorması etik, ridvan dilmen'in yorumcu gibi değil yonetici gibi davranması etik lakin muslera'nin penaltı atması etik değil öyle mi? yahu adam penaltı atıyor futbolun icinde olan bir şeyi layıkıyla yerine getiriyor. adam penaltı atıyor penaltı. bazı yorumcular gibi çamur atmıyor.(bok dersem etik olmaz)

    bir kolombiyali kaleci vardı adını hatirliyamadiğım. adam bildigin çatur çutur gol atardı ve inanır mısınız bu ahlaksızı herkes alkislardi. allah akıl fikir versin. asıl etik olmayan şey, bu kadar etiksizlik icinde, türk futbol ailesi olarak geçirdiğimiz şu süreçte kalecinin penaltı atması ayıp diyebilmektir. penaltılara kalan maclarda kaleciler ayıp olur diye penaltıyı kullanmıyor mu? bunlar kaleciyi ne zannediyor acaba? bir zamanlar ozkan sümer hoca galatasaray'ı calistirirken kaleci haydar'i santrfor oynatmisti ve kimse etik degil tartisması yapmamıştı. kısacası muslera cok temiz bir vuruşla penaltıyı gole çevirmiştir. ayağa kalkıp bu golü alkışlamak lazim beyler. etik degil diyenleri de florya'nın soyunma odasına kitler 45 dakika etik dersi veririm ona göre.

    ankara'da turnedeyim ama takip ettiğim kadarıyla lig tv'de fatih hocam, diğer play off'a kalan takımların hocası ile birlikte konuk olduğu programda bu gereksiz yere başka taraflara çekilerek uzatılan penaltı konusunda gereken cevabı vermiş zaten. rıdvan dilmen de, ahmet çakar da arkadaşlarımdır ama ben de bir galatasaray sözlük yazarı olarak gerektiği yerde haksız oldukları yönleri dile getirmeliyim. elimden geldiğince de bunu yapmaya devam edeceğim.

    hiç unutmam, rıdvan bir trabzonspor maçında topu 4 defa bir sağa, bir sola çekti. karşısındaki bek neye uğradığını şaşırmıştı. yaptığı hareketler çok güzeldi ama sözkonusu etik anlayışı, muslera'nın penaltı golü atması ile bağdaştırılıyor ve rakibi rencide etti olarak lanse ediliyorsa, kusura bakmayın ama rıdvan'ın rakibini 4 defa yere yatırması çok daha büyük terbiyesizliktir. bu konuyla ilgili son olarak şunu söylemek istiyorum. işlerine geldiği zaman spor yorumcuları kamera önüne geçip kaleci dediğin oyunu iyi kurmalı, ayaklarına çok hakim olmalı. adeta bir ön libero gibi oynamalı demesini biliyor.

    şimdi soruyorum. hangi taraf etik ?
App Store'dan indirin Google Play'den alın