• 11
    anca gunumuz futboluna cok uzak bir kisinin soyleyebilecegi soz.

    haci abi, o zamanlar gectim endustriyel futbolu, takimlarda yabanci futbolcu olayi tek tuk olan bir seydi.

    birincisi bugun sen bir takimi bir sene avrupa kupalarindan men edersen adamin uefa puani o sezon icin sifir olarak ekleniyor 5 senelik hesabina. bunu 5 sene ust uste yaptigin takdirde, o takimi itin bir tarafina sokmus olursun uefa puani tamamiyle sifirlanir, uefa organizasyonlarinda hep en dusuk torbaya mahkum olur. tum turk takimlarina bunu yapsan turk futbolu bir daha kolay kolay belini dogrultamaz.

    ikincisi tepedeki takimlarin sampiyonlar ligine katilmasini 5 sene bloke etmek, turk futboluna her sene minimum 20 milyon euro girdisini engellemek demek, buna uefa'yi da katinca toplam hesap takimlarin performansina gore 30 milyon euro civarinda bir sey oluyor. capi belli ve borc icindeki turk takimlari icin bu girdinin olmamasi iflas demek. sadece tepedeki takimlar degil, bu tepedeki takimlara oyuncu satisiyla carklarini donduren anadolu takimlarini da bitirir boyle bir durum.

    dusuk butceler ve avrupa kupalarina gidemiyor olmamizdan dolayi kaliteli yabanci yerli futbolcular ligimizden kacacaktir, disaridan da adam alamayiz. hal boyleyken m.ali aydinlar denen en guzel duygularimizin sebebi insan evladinin agzindan dusurmedigi marka degerinin de ustune sifon cekileceginden oturu bir sonraki yayin ihalesinde simdikinden cok daha dusuk bir ihale bedeline satilacaktir yayin haklari.

    tum bunlari alt alta yazin sayin basbakan. sonra elinizi vicdaniniza koyun ve tekrar konusun. milyonlarca insanin tek tutkusu olan bu sporu atese vereceksiniz, bunun vebali sizindir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın