• 233
    "ingilizler 5 yıl gitmedi ne oldu?" temalı şike açıklamasında ne kadar adaletten bihaber, genel kültür ile alakasız ve futbol cahili biri olduğunu kanıtlamıştır.

    okul okumamış, dil bilmeyen, doğru düzgün bir mesleği bile olmayan bir adamdan ne bekliyoruz ki? isterse o makama gelmesine vesile olan tayfa ve demagojik beyanları ile dünya başkanı seçilsin, altın semer temalı atasözümüzün tezahürü, meclisin mustafa sarp'ı işte...

    padişahlar bile dönemin en okumuş, en bilgili adamlarıydı yahu, "padişah padişah" diye iltifat ediyoruz bu adama. şerif falan diyelim bari...

    başbakan olduğu iddia edilen bu zata cevap vermeye bile değmez ama okuyucun bu olayları bilme zorunluluğu olmadığını hesaba katarak özetleyelim;

    margaret thatcher, holiganlığın belki de en acı olaylarından biri olan heysel faciasına müteakip ingiliz takımlarının avrupa'ya gönderilmemesine ilişkin tavrını net bir biçimde ortaya koymuştur ve ortada dönen 3 yıl ceza iddialarına cevabı dahi "bizim hayvanlara bu ceza az" olmuştur. zaten uefa da akabinde aldığı karar doğrultusunda tüm ingiliz takımlarını 5'er, faciaya sebep olan liverpool'u ise 6 yıl süreyle turnuvalardan men etmiştir.

    heysel faciasında 39 kişinin ölmesine ilişkin 27 ingiliz holigan tutuklanmış ve bir kısmı ağır cezalar almış, ama yine de tüm kulüpler cezalandırılmıştır.

    yani burada adaletli bir durum vardır, %100 suçlu pozisyonunda olan ingiliz futbolu cezalandırılmıştır ve futbolun beşiği olarak addedilen ingiltere de cezasını çekmiştir. kişiler ve kurumlar demagojisi yapılmadan kişiler de kurumlar da bu kötü olaydan nasiplerini almışlardır.

    başbakanın demiş olduğu şey ise kısaca "yüzsüz davranıp takımlarımıza ceza vermezsek ve uefa da bu adaletsiz tutumumuzdan dolayı bizi 5 yıl süreyle turnuvalardan men ederse ne olur ki?" gibi anlamsız, akıl ve mantık ile izah edilemeyecek gariplikte talihsiz bir önermedir... muz cumhuriyeti olduğumuzun ve kabile zihniyeti ile yönetildiğimizin beyanıdır.

    kendi argümanını güçlendireceği yere topuğuna sıktı bizim hitabı pek güzel nur yüzlü başbakanımız ama şu ifadesini okuyup da kendisine hak veren bir sürü sorgulamayan koyun vardır ki kendisi de bunlardan beslenip yüz buluyor ye neyse... adam resmen tarihi manipüle ediyor.

    edit: kendisi benim başbakanım değildir. kendisine kim oy vermişse onun başbakanıdır veya fenerbahçelilerin başbakanıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın