• 231
    https://twitter.com/...s/185165763471089664

    burada yazılanlara cevaben;

    5 yıl gitmezsek ne olur?

    1- para ve avrupa maçları için ülkemize gelen yabancılardan biraz daha iş görenler ülkemize gelmez. mesela fernandes gibi, elmander gibi, sow gibi adamlar ülkemize kıyısından köşesinden gelmezler. bu adamlar hem para için geldikleri gibi hemde kendilerini tekrar gösterip yine avrupa kulüplerine dönmek istiyorlar. 5 yıl avrupada yoksak bu oyuncular yok.

    2- fernandes tarzı adamlar yoksa kimler var? emekli olacakken biraz daha para kazanayım diyecek oyuncular gelecek. bu adamların kafalarında futbol zaten bitmiş olacaktır ve tek dertleri para olacak. bu adamların verecekleri zaten malum.

    3- ülkedeki yabancı futbolcular isimsiz, kariyersiz çöp yabancılar olacak. 2. ve 3. sınıf yabancılar burada cirit atacak.

    4- takımlarımızda daha fazla mustafa sarp daha fazla selçuk şahin daha fazla ekrem'ler olacak.

    5- kısmi başarılar yakaladığımız ve adımızın hala bilinmesine çalıştığımız avrupa futbolu bizi tamamen unutacak. 5 yıl sonra galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş gibi takımların hala varolduğunu unutacak.

    6- ülke puanımız iyice düşecek. avrupanın 6. büyük futbol ekonomisi diye övündüğümüz futbolumuz bulgaristan ligi seviyesine gelecek. hali hazırda ukrayna, portekiz, hollanda, rusya gibi ülkeler puan olarak bizi geçmiş durumda. bütün organizasyonlara son torbadan katılacağız. bu yüzden hep güçlü takımlarla oynayacağız. bir ara 2. torbadan katılıyorduk.

    7- milli takımımız estonya, andorra, kazakistan gibi takımlarla aynı torbada yer alacak.

    8- son torba demek çok zor başarı demektir. yani kısacası 1. torba barcelona, 2. torba m.city, 3. shaktar, 4. torba galatasaray.

    birileri bunları başbakana söylese iyi eder. şikeye bulaşmış takımların küme düşmesi mi daha fazla ülke futboluna zarar verir yoksa yukarıda yazdıklarım mı?

    ingiliz örneğini veren başbakana yine birileri şunu söylesin. ingilizler şike yüzünden böyle bir tutum içine girmediler. ayrıca onlar kendi iradeleriyle ceza verdiler. başkası ceza vermedi.

    yine birileri başbakana şunu da söylesin. avrupa futbolu her zaman ingiliz futboluna mahkumdur. ingiliz futbolu yoksa avrupa futbolu çok büyük yara alır. peki türk futbolu avrupa futbolu için ne ifade ediyor? bu soruyu sorsunlar. hali hazırda ukrayna gibi, rusya gibi, portekiz gibi yükselen futbol ülkeleri varken. türk futbolu avrupa için ne ifade ediyor bunu sorsunlar?

    tüm bunları mukayese edip evet 5 yıl gitmezsek daha iyi olur diyorsa benim söyleyecek sözüm olmaz. o dakikadan itibaren de futbolla olan ilişiğimi tamamen keserim. çevremde ne kadar kişi varsa onlarında futbolla ilişiğinin kesilmesi için çaba gösteririm. ufak yeğenlerimi futbola teşvik etmem. hatta ileride çocuğum olursa onu da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın