• 222
    aşağıdaki videosu ile şike ve teşvik konusunu açıklamış başbakan.

    http://webtv.hurriyet.com.tr/...e-o-ceza-almali.aspx

    başbakan'ın spor yargısına müdahalesi ve tff, pfdk ve tahkim kuruluna ve türk halkına yapılan şike ve teşvikler kulüpleri bağlamaz demesi ciddi bir konudur.

    bazı sorular ile bu açıklamayı incelemek gerekir.

    1. 2010 - 2011 yılı şampiyonluk kupası ve şampiyonluk geliri ile şike alınan maçların müsabaka gelirleri ne olacaktır?

    2. bank asya ligi lig değilmidir. bir takımın 58'e göre alt lige düşmesi o kulübün kapatılması mı dır? o kulüp 58 e göre disiplin cezasına çarptırılmaktadır. aynen seyirciler olay çıkardığında kulübün celandırılıp seyircisiz oynama cezasına çarptırılması gibi. klüp kapanmamakta faaliyetine devam etmektedir. bu yoruma göre taraftarın çıkardığı olaylar da kulubü bağlamamalıdır.

    3. bazı anketler yapılmış olabilir. ancak o anketleri yapanlara tavsiyem bir de taraftar anketi yaptırmaları ve kulüpler bağlamaz uygulamasında neler olacağının araştırılmalarıdır. burada son derece ciddi bir durum söz konusudur. kulüpleri bağlamaz ifadeniz ile şikeye %100 tolerans vermiş gözükmektesiniz. burada milyonlarca taraftar cezalandırılmamakta, burada kulüp kapatılmamaktadır. juventus örneğinde olduğu gibi kulüp faaliyetine devam etmektedir. taraftarlar bank asyada mücadele edecek takımlarını seyderecekler üstelik şifresiz kanal sayesinde tv'dan bedava izleme şansına sahip olacaktır. esasında burada bir nevi taraftara ödül de söz konusudur. taraftar aşkı takımın nerede oynadığı ile ilgili bir olay değildir. taraftar takımı amatörde de oynasa gider desteğini verebilir. yoksa bu zaten taraftarlık değildir. (gbkz: şikeye karışanlar cezalandırılmaz ise şikeye karışmamış milyonlar cezalandırılacaktır. )

    4. sözlerinizden 58 değişmeli gibi bir durum veya 58 değişmeden hukuki bir yorumla kulüpleri bağlamaz şeklinde bir politika güdüleceği anlaşılmaktadır. bu durumda şikeye karışmamış takımların günahları nedir? adalet bu mudur?
App Store'dan indirin Google Play'den alın