resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 470
    gelecek sene hem lig hem de cl'de iddialı olma gibi bir hedef koyacaksak, kadro derinliği denen olayı sağlamamız gerekiyor ki, bunun da yolu yerli kalitesini arttırmaktan geçiyor.

    belirli bir standardın üzerinde olan, her türk oyuncuya mevkisine dahi bakılmaksızın ihtiyacımız var. tam bir nefes alsın yeter durumundayız aslında. olur olmaz, gelir gelmez, ayrı konu ama hamit'e burun kıvıracak durumda falan değiliz kesinlikle.

    kaldı ki, pozisyon olarak da, cuk oturacak bir adamdır. bugün oynadığımız 4-4-2'yi orta sahanın kenarlarında birer tane yardıran kanat oyuncusu ile oynama şansımız yok kesinlikle. ideal 11 üzerinden konuşacak olursak orta sahanın sağ ve solunda emre ve engin'i kullanıyoruz ki, her ikisi de kanat değil, birer iç oyuncusu. bu sayede, gerçek anlamda bir dörtlü orta sahaya sahip oluyoruz ki, zaten aslında 4-4-2'nin temel orta saha dizilişi de bu. bizim pek süper ligimize özgü bir şey çift santraforlu, çift kanat forvetli 4-4-2'ler. kanatlarda iki tane yardıran kanat forvet kullanacaksan, 4-3-3'e döneceksin demektir ki, bizim özelimizde ebemizinkini görmek ile eşdeğerdir.

    sol içte engin/emre çolak, merkezde selçuk-melo, sağ içte de hamit ile stsl için sıradışı, cl için de gayet yeterli bir orta saha kurulabilir. bunu yaparken de tek bir yabancı hakkı kullanılmış olur. artı, eboue, afrika kupasına gittiğinde sağ bekte de bir alternatif olur hamit. ha, ben sabriden memnunum derseniz, allah zaten gönlünüze göre vermiş derim başka bir şey demem. ayrıca, selçuk ya da melo'nun yokluklarında merkezde de oynayabilir.

    farklı fikirlere saygı duyulması işin olmazsa olmazı ama, zaman zaman da her okunana/duyulana eyvallah demek kolay değil. aynı oyunu/oyuncuları mı seyrediyoruz emin olamıyorum bazen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın