• 465
    fenerbahçe – galatasaray : 2-2 direkten dönen 13 sene (bir karış)

    maç başladı fenerbahçe 2-0 yaptı. şaşırmadık aslında ama çok kızdık tabii ki. ortada fol yok yumurta yok maç 2-0 hem de daha dakika 15.
    bugüne kadar hep böyle oldu zaten, fenerbahçe golleri bir şey oynayarak atmadı ki. kralı gelsin her maçı birlikte tekrar izlemeye hazırım.
    3 dakikalık özete bakalım, fenerbahçe muhteşem goller atmış. kesin doğru, fenerin golleri hakikaten çok şık, çok güzel. galatasaray’ın golleri gol vuruşu. ne kadar banal. gol vuruşu mu, cık cık cık…

    fenerbahçe takımının gücü tamamen taraftarından geliyor, haklarını verelim. bu takımlar boş arsada maç yapsalar, sabahın 6’sı olsa mesala, galatasaray 3 atar 1 sayar. ama fener taraftarı takımını itiyor. ne zamana kadar? rakibi oyuna ağırlığını koyana kadar. bu akşam bu süre 25. dakikayı buldu.
    25. dakikadan itibaren sahada futbol oynanmaya başladı ve galatasaray futbol takımı olduğunu ispat etmeye başladı.
    hafta içi ünal aysal bilmem kaç senedir fenerbahçe’nin kazanmasıyla ilgili “tesadüf” demiş ya, haklı. hep aynı senaryo oldu çünkü. fenerbahçe kaleye şut attığı ilk pozisyonda golü buldu. bugün de öyle oldu. kaleye 3 top geldi. birini sow gol yaptı, baroni vurdu muslera’da kaldı, alex vurdu gol oldu. fenerbahçe bundan sonra anadolu takımı olarak kulüpler birliğine giriş yapsın. sadece bu maçta değil ki, her maçta aynısını oynuyor fenerbahçe. aşağılamak için söylediğimi mi sanıyorsunuz, gerçek bu.

    bakın gençler, bu ülkede eskiden içeride galip, deplasmanda berabere kalan şampiyon olurdu. galibiyete 2 puan verilen sezonlardı. 3-0 galibiyet “inanılmaz” kabul edilirdi. türk futbolu arpa boyu yol almadı o yıllarda. bugünün fenerbahçesi de benzeri bir futbol oynuyor. tabii ki fenerliler kabul etmeyecekler. tabii ki şampiyonlar ligine gitselerdi çok başarılı olacaklarını iddia edecekler. bugüne kadar büyük başarılar elde ettiler ya. haklılar. stoch’u çıkarıp selçuk şahin’i oyuna alan aykut ile bence ömür boyu sözleşme imzalasınlar, büyük deha nitekim. bakın teknik direktörün bir fikri vardır ve onu uygular, anlarım. ama aykut’un yaptıklarının bir anlamı yok. umurumda mı, tabii ki değil. işin komik tarafı ben bunu twitterda yazdım, aykut böyle yapar diye. keşke bahis yapsaydım:)

    neyse efendim, dakika 15, galatasaray 2-0 geride. sahada futbol falan yok. harala gürele bir şeyler var. fenerlilerin özellikle baroni ve emre ve topuz ve gönül ve alex ve volkan (oha takımın yarısı) ile ortamı germe çabaları son buluyor. neden çünkü öndeler. ve galatasaray top oynamaya başlıyor. artık sahada futbol maçı var. hani peşine düştüğümüz, izlemekten zevk aldığımız. bir anda işin rengi değişiyor. ve bu maçın sonuna kadar sürüyor.
    sahada futbol oynandığı müddetçe ve bir takım fenerbahçe kadar ballı olmadığı müddetçe galatasaray bu ligde her takımı evire çevire yener.

    fenerbahçeliler için işin kötüsü top oynamadan şahane goller atma haklarını 2-2 biten maçta kullandılar. maa ve digiturk icadı play-off en çok fenerlilere zarar verecek, farkında değiller. umurumda mı, tabii ki değil. beter olsunlar.
    galatasaray şoku atlattıktan sonra dedi ki “topu bir ver hele, bilenler oynasın”. maçın devamı asy arenada berabere kaldığımız herhangi bir anadolu takımı maçından farklı değildi. kenardan atak, dönen top bizde, göbekten ver-kaç dönen top bizde.

    ilk devre gollere kadar ve sonrasında da çok iyi ataklarımız olmuştu. şöyle bir farkla, fener savunması topa dan diye vurduğunda bile top alex’e geliyordu. ikinci devre bu bal da ortadan kalktı. şans diye bir şey yoktur. ikinci devre gerekli önlemler alınmıştı. yine ilk devre baytar ve elmander fazla pas hatası yaptılar ama pas alması gerekenlere de bakmak, yani takımın tamamının şoka girdiğini görmek lazım. hani demem o ki; hadi topçuya küfür ettin, nedenini bir düşün.

    ikinci devre ; tek kale gol atan kaleye. usta ben daha ne diyeyim. fenerbahçe deplasmanında tek kale. haaa, daha önce de böyle maçlar oynadık orada, bu kadar olmasa da. ama hep kaybettik. neden? kendimize inanmadık, takımımıza inanmadık. ama fenerbahçe hep becerili oyuncularla oynamıştır. takım ruhu falan filan diyorlarsa da kulak asmayın, bunlar hiçbir zaman fenerbahçe’nin peşinde olduğu fikirler olmamıştır. fenerbahçe becerili oyuncuları parası neyse alır. o yüzden asla istikrar sağlayamaz ama galatasaray maçlarında başarılı olur. bugün de benzeri yaşandı. sow mesela. ilk galatasaray maçında gol attı, atmasa 2012’de kıyametin kopacağına inanırdım, o derece.
    galatasaray bir ara öyle bir baskı kurdu ki aklıma erkin koray geldi. sağdan-soldan estarabim. galatasaray maçı kazanacak çok pozisyon buldu. geçen hafta

    “aslında puan farkı 12” demiştim, olmadı. daha doğrusu bir karışlık mesafe puan farkını 9’da tuttu.
    bülent yıldırım. sanırım herkes küfür ediyordur, fenerlisi, galatasaraylısı. maçtan önce öğrendim ki, cüneyt çakır ve fırat aydınus’tan sonraki hakemmiş. bariz bir taraf tutmayacağını tahmin ettim, bunu öğrendiğimde. gel gelelim her hakem gibi futbolu bilmiyor. birini tutmasına gerek yok, futbolu bilmiyor hakem milleti. kadıköy’de baroni ve emre gibi iki tipe rağmen bizden kimseyi atmadıysa, bence iyi maç yönetmiştir. durduralım uğurcum falan gibi mevzular ilgi alanımda değil. bir pozisyon için farklı görüşler varsa, hakem haklıdır.

    bir ara hasan şaş’ın alnının kanlar içinde olduğunu gördük. önceden yumurta atıyorlardı hasan’a işi ilerletmişler terör yuvasında. daha teyid edemedim ama yakında ortaya çıkar nasılsa, fatih terim’e de saldırı olmuş diyorlar, alnı kanamış deniyor. umarım doğru değildir. fenerli de olsalar bu adamlarla aynı yerde yaşıyoruz sonuçta, nasıl tiplerse bunlar, uzak durmak lazım. zaten şike soruşturması gösterdi ki; fenerli kafası diye bir şey var ki; bambaşka.

    hoca büyük bir insan ama ben onun gibi değilim, izin versin şu görüntüler yayınlansın. kimin ne mal olduğunu görelim. haaa, sen hocaya o çakmağı hoca 30 yaşında sahada top oynarken atsaydın ya yavrum, seni evine kadar kovalasaydı.

    bana şampiyonluk yazısı yazarsın kaptan diyen arkadaşlar oldu. ulan digiturk ve maa olmasaydı bugün şampiyonluk yazısı yazıyor olurdum. gerçi sadece biraz daha uzatmış oldular, başka şey değil.

    unutmadan, 2-2’ye sevindiğimizi sananlar varsa, biz fenerli değiliz. yazıyı bitirdikten sonra aklıma başlık geldi, hakikaten ya baros’un direkten dönen topu gol olsaydı….neyse…

    bu takım rakiplerini donunda sallar.

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın