• 14
    haklı korkusu elalamin ağzının torba olmamasıdır:

    hakemlerimiz çok formda değil. play-off'ta lehimize verilecek yanlış bir karar, haksız bir kırmızı kart ya da penaltı gibi, rakip takım taraftarlarının bik bik ötmesine, tertemiz şampiyonluğa gölge düşürmese bile çamur atılması için zemin hazırlamasına yol açacaktır. normal lig içinde de pek çok hakem hatası olur, futbolun doğasında var, ancak bunlar 34 hafta içinde gerek üzerinden zaman geçmesiyle gerek aynı hataların başka bir hafta diğer takımlara yapılarak şansın kendini dengelemesiyle unutulur. ancak play-off bunun için yeterince uzun bir maraton değil maalesef. üstelik alınan/kaybedilen her puan 2 kat değerinde. fanatik gözlüğü takan insanların istedikleri pozisyonları istedikleri gibi görmeleri de cabası.

    yersiz korkusu şampiyonluğun elden gitmesidir.

    senaryo 1: ligi açık puan farkıyla (12 puan) bitirmemiz durumunda,

    play-off'a 6 puan farkla başlamak büyük avantaj. çünkü play-off, şampiyonlar ligi gibi her takımın güçlü olduğu bir grup. dolayısıyla 18 puan toplayan takım çıkma ihtimali düşük. lider muhtemelen 13 puan civarı toplayacaktır. sonuncu da 6-7 puan toplayacaktır diye düşünüyorum. (bazı efsane kulüplerimiz cl'de 6 maçta 0 çekerek tarihe geçmişti gerçi.) yani ligi 12 puan farkla bitirirsek özellikle son 3 maç muhtemelen formalite icabı oynanacak.

    senaryo 2: ligi açık puan farkıyla bitiremememiz (3-6 puan) durumunda,

    puan olarak bu farka ancak lig ikincisi yetişebilir, ts ve bjk ile en az 12 puan fark korunacaktır. dolayısıyla şampiyonluğun elden gitmesinin tek yolu fenerbahçe'ye 4 ya da 6 puan kaptırmaktır. bu sene bunun olma ihtimali de hayli düşük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın