• 215
    son 15 yıldaki diğer bütün galatasaray-fenerbahçe maçları gibi bir futbol maçı değil psikolojik savaştır. yaşım gereği daha öncesini bilemiyorum. belki o zaman bir futbol şöleniydi bayramdı güzel oyundu bilmem ne ama şimdi oyunla ve futbol maçıyla zerre ilgisi kalmamıştır.
    bu bir psikolojik savaştır. zaten o yüzden takımımız şu an çok daha kaliteli bir kadroya sahipken ve ligde de 9 puan öndeyken yüzde yüz kazanırız diyemiyouz.
    bu sebepten ligde 9 puan gerideki takım iddaa'da 2.0 oranıyla favori gösteriliyor.
    bu sebepten en olmadık sonuçlara gebe oluyor bu maçlar. favoriyken kaybediyorsun, handikap oynarlarken rakibine dua ettire ettire berabere kalıyorsun.

    bu maçta bence oyuncuların futbollarını yeteneklerini kıyaslamaktansa psikolojilerini kıyaslamak maçın sonucunu isabetli tahmin etmek açısından daha doğru bir yöntem olacaktır.
    bence bu maçta sahaya çıkacak oyuncular içinde psikolojik olarak en iyi durumdaki adam alex de souza'dır. en kötü oynadıkları maçta bile bir şekilde kazanmış olmanın goller atmış olmanın özgüvenini taşıyor adam. en son maçta bile o kadar ezdik adamları geldi son dakikada golünü attı istatistiğini yaptı.

    psikolojik olarak ikinci sıradaysa bizim oyuncularımızdan elmander, eboue ve muslera geliyor bana göre. üçü de büyük maçlar oynamış, kendilerine olan özgüvenleri tam, bu sezonki tüm derbilerinden galibiyet almış fenerbahçe karşısında puan kaybı yaşamamış isimler. bence oyunun kilidini de bu oyuncular açacaktır. en olmadık zamanda fenerden saçma sapan gol yeme alışkanlığımızı muslera'yla aşacaktırız mesela ve bu bence en kötü beraberlik demek.

    yine bizim üst düzey iki orta sahamız selçuk ve melo ikilisi. ikisi de yetenekli, fenerbahçe ortasahası kendilerine rakip dahi olamaz ancak selçuk'un galatasaraylılığı ve melo'nun aşırı hırsı kadıköy ortamında kendilerine hata yaptırabilir veya yüzde yüzlerinden daha azını ortaya koymalarına sebep olabilir.

    fenerbahçe orta sahasında ise emre bence psikolojik olarak derbinin en zayıf adamı. çünkü kenarda bu kez fatih terim olacak ve fatih terim'le göz göze gelmek arena'daki taraftar baskısından daha beter bir korku olacak bence emre adına. kenarda fatih terim varken emre çok fazla çirkefleşemeyecektir.

    fenerbahçe kalecisi volkan'a gelince, derbi öncesi yaptığı "muslera benden iyi kaleci" açıklamalarını ben muslera'yı gevşetme, konsantrasyonunu bozma gibi bir amaçtan çok kendini rahatlatma çabası olarak gördüm. volkan bu maç gol yemekten ve tribünlerin baskısından çok korkuyor bence. görüyor çünkü galatasaray'ın etkili oyununu. gol yersem kızmayın yenilirsek çok üstüme gelmeyin demektir bu.

    tüm oyuncuları tek tek ele almadım bana göre maçtaki kilit oyuncuları değerlendirdim ancak bir de genel takım psikolojisi var ki ben bu konuda fatih terim'e çok güveniyorum. hepimiz ortak kanısı bu seneki fatih terim'in çok başka bir fatih terim olduğu. geçmişteki tüm hatalarını görmüş, ders çıkarmış, her haliyle hamdım piştim yandım diyen bir fatih terim. zaten motivatörlüğü su götürmez bir gerçek olan fatih hoca'nın bu maçın psikolojisine oyuncularını en iyi şekilde hazırladığını düşünüyorum ki gençlerbirliği maçı ve sarı kart mevzu buna en iyi örnek.

    karşı yakadaysa bu sezon hiç bir kritik maçını kazanamamış deplasman sorununa çare olamamış bir aykut kocaman var. fenerbahçe'nin deplasman sorunu bir psikolojik sorundur ve o psikolojiyi aşamamış, oyuncularının üzerinden atamamış bir teknik direktör bu maçın psikolojisini hiç kaldıramaz gibi geliyor bana.

    sonuç olarak bir futbol maçı değil fenerbahçe galatasaray psikolojik savaşıdır dedik ve bu savaşta bizim psikolojimiz %60'a %40 daha üstün.
    bir de skor tahminim var:takvimin sonuca bir etkisi varsa eğer, maç ayın 17'sinde. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın