• 1
    malum şike davası sonucu ülkemiz kulüp ve milli takımlarına getirilecek olan uluslararası organizasyonlara katılamama cezası sonucu maddi ve manevi gelecek kayıplardır.

    şimdi diyelim ki bizim bu beceriksiz yöneticiler bi halt yiyemedi ve uefa da geldi dedi ki al sana 5 yıl men. ne milli takımın ne de kulüp takımların içeri giremezler dediler. kendi taraftar aklımlan şöyle bir kaç olası sonuç sıralayayım:

    1) maddi kayıpları şimdi hesaplayamıyorum tam rakamlar nedir bilmiyorum. şükür ki öyle avrupa'da çok başarılı olan bir ülke değiliz. zaten sırf bu sebepten dolayı bu kadar rahatlık.

    2) milli takımın prestij kaybı. 2002 ve 2008'in ardından gelen o "çılgın türkler" imajının "sahtekar türkler" olarak kalacak olması.

    3) yine milli takımlarda gurbetçi futbolcu kayıpları. o nurilerin hamitlerin ne günahı vardı? şimdi mesut özil'e hangimiz kızabiliriz? bu olayları gören gurbetçi yıldız adaylarımız "sikerim böyle milli takımı" demez mi? bu ceza en çok milli takımı vurur çünkü gurbetçi futbolcularımız olmadan bu takım nah başarılı olur. en az 20 yıl hiç bir organizasyona katılamayız, katılacak jenerasyonu yakalayamayız.

    4) futbolcu transfer edememe. zaten ne için transfer edeceksin ki hangi lig hangi başarı için? istesen de edemezsin. hangi futbolcu şikeli bir ligde oynamak ister? kendi futbolcuların bile yunan ligine, bulgar ligine en olmadı azerbeycan ligine falan gider. belki bi avrupa ligi maçında oynarım falan diye.

    5) tabi bu fırsattan yararlanmak isteyen endüstriyel futbolu damarlarına kadar işletmiş olan avrupa kulüpleri senin elinde bulunan o nadir iyi türk futbolcuları sudan ucuz fiyatlara kadrosuna katar. elinde kazma futbolcularla bir topun peşinden koşan 10 çocuk misali topunu oynarsın. al sana kaliteli lig. otur 5 yıl izle.

    6) izle demişken taraftar boyutuna gelelim. ben nah izlerim o ligi. tamam ölümüne galatasaraylıyım. öyleyiz hepimiz. maddi manevi çok şey kattık bu takım için ama... aması var işte. adil olmayan bi ligde neden bi takım destekliyeyim. ha olur da uefa'dan benim kulübüme özel izin çıkarsa amenna. avrupa maçlarında seninleyiz. fakat galatasaray kuruların yanında yanarsa. yenilmez armada, filenin sultanları, engelsiz aslanlar bizi bekler. artık onlara daha çok yoğunlaşırız. ömürüzü onlar için harcarız.

    7) 6. maddenin devamı bu da. türkiye genelinde futbola büyük bir ilgisizlik başlar. "zaaten şikeli niye kafa yorayım" der millet. haklı tabi. bu da ayrı bir maddi kayba yol açar. açmasa ne olacak zaten kim sallar öyle ligi.

    8) gelelim yayıncı kuruluşaaa.. hani beyefendiler rekor fiyatla "marka değerli" ligimize yayıncı kuruluş oldular ya. hani o malum "büyük" takımların düşmemesi için dört dönüyorlar ya. işte 1 yıl zarar edicem düşüncesiyle tüm şirket geleceğini tehlikeye atıyorlar farkında değiller. ulan taraftar kalmayacak etrafta, futbolcu gelmeyecek kim gider ayda 45-50 lira verir lan senin maçına? 5 yıl boyunca sen ne bok yiyeceksin? sen o maçı bedava yayınlasan ben televizyonu elektrik yakar diye açıp izlemem be. batacaksınız farkında değilsiniz aloo? şansalcım ne diyordun? "uğurcum oynat". merak etme uğurcun eve ekmek götüremeyince oynatacak zaten.

    her neyse bu sonuçlar böyle uzaaar gider. ondan sonra kurtarsınlar türk futbolunu hadi bakalım. biz futbolseverler, galatasarayımızı izleyemesek de açar la liga, premier lig falan izler yine mutlu olmaya çalışırız. en kötü dediğim gibi basketbol'un, voleybol'un müptelalısı oluruz, armamızdan asla mahrum kalmayız.

    peki ya siz? batıyorsunuz... el sallayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın