• 13
    fenerbahçe'nin tff ve uefa hakkında açtığı davanın duruşmasını açıklayan spor yargı organı.

    22 march 2012
    cas 2011/a/2551 fenerbahce sk v/ uefa & turkish football federation (tff)

    http://www.tas-cas.org/news

    uefa yukarıdaki davada savunma yapmanın yanında şu anda belge toplamakta gelişmeleri izlemekte. tff yönetiminin şike iddiaları ile ilgili şikeye karışanlardan savunma talep ettiğini eski tff başkanının açıklamalarından biliyoruz. muhtemelen savunma süreleri en geç 26 şubat 2012'de sonra erecek. (niye 26 şubat bu konu şike kongresinde açıklandı o gün istense 1 aylık süre en geç 26 şubat 2012 de sona erecektir) ancak tff yönetimi kulüplerden savunma istemedi.

    26 şubat 2012 sonrası pfdk savunmaları inceleyecek ve kararını açıklayacaktır. bu süreç belirsizdir. ardından kulüpler hakkında savunma istemesi beklenmektedir. bu süreçte belirsizdir. yani tff'nin bu süreci nisan 2012'ye yetiştirmesi tff yönetimindeki karar vermeyelim iradesi devam ettiği sürece belirsizdir.

    uefa 2012 - 2013 kuralar öncesi en geç tff'den karar bekleyecektir. yeni tff muhtemelen spor yargılamasını bekletecek bu süreçte karar vermek istemeyecektir. bu durumda uefa top yekün tff ve takımlar hakkında tedbir kararı verecek ve takımları avrupa'ya almayacaktır.

    sürecin belirsiz olması sebebi ile takımlar muhtemelen pahalı yabancı oyuncuları gönderecek yerli oyuncular ile anamızın ligi devam edecektir. yani başta muslera olmak üzere bazı galatasaray'lı oyuncuların gelecek sezon elimizde olmaması çok muhtemeldir.

    burada tek çözüm uefa'dır. sopayı göstermesi halinde yeni tff gereğini yaparmı? yeni tff biz avrupa'ya gitmeyelim görüşünde devam ederse neler olur? tamamen belirsiz. halbuki mevzuat çok açık. bu konu ilk yarı bitiminde bile kapanırdı. maalesef futbolu biz değil ali koç ve kankaları yönetmekte. ancak parayı biz bayılmaktayız.
    paramızla şikenin sponsoruyuz ve toplanıp gereğini yapamıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın