resim
Şenes Erzik
Görev:Yönetim Kurulu Üyesi
Takım:FIFA
Yaş:81
Uyruk:Türkiye
  • 72
    kendisinin tff başkanlığına önce adayım deyip sonra adaylıktan vazgeçmesi süreci zannımca şöyle gelişmiştir:

    aydınlar'ın istifası sonrası gerek kulüpler birliği olsun gerekse de spor bakanı suat kılıç olsun fenerbahçeyi düşürmeyecek bir başkan arayışına girdiler. tabi bu başkan tarafsız gibi görünmeliydi ve de bu konularda tecrübe sahibi, aldığı kararlar çok fazla tartışılamayacak, kamuoyu nezdinde saygı duyulan biri olmaydı. ve tabi ki tüm bunları üzerinde taşıyan tek isim şenes erzik'te karar kılındı.

    bakan şenes erzik'i aradı ve durum böyle böyle dedi. gel ve fenerbahçeyi düşürmeyecek bir çözüm bul biz de sana destek verelim. yıllarca uefa asbaşkanlığı yapmış kişinin aldığı karara da kimse karşı çıkamaz. sonra sular durulunca tekrar eski görevine dönersin denildi. şenes erzik de bunu kabul etti ama fifa'ya da bir soralım dedi.

    devamında şenes erzik durumu fifa'ya anlattı. ve fifa'nın cevabı çok net oldu:böyle kanunsuz bir işe hem de özerk olması gereken bir federasyon'da bakanın emrinin gölgesinde girecek olursanız benim yaptırımlarım çok ağır olur ve tekrar döndüğünde eski koltuğuna oturmayı bırak uefa'nın kapısından giremezsin denildi.

    ve sonuç şenes erzik aday olmayacağını açıkladı.

    şimdi en çok spor bakanının yüz ifadesini merak ediyorum. hem gayri kanuni ve gayri ahlaki bir şekilde federasyon işlerine karıştı hem de bakanlığın gücüne rağmen eline yüzüne bulaştırdı.

    aferin şenes erzik! o koltukta yıllarca oturdun ama türk futboluna tek bir katkın olmadı diye sana sallıyordum amma sana bel bağlayan şikeci kulüpler birliğini ve başından beri şikecileri kollayan bakanı ortada bıraktın ya helal olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın