• 6
    merhaba ben troll;

    troll tanımı: hakan balta'yla hakan şükür'ü karşılaştırıp çıkarımlarda bulunmaya çalışmak ne kadar mantık dışıysa sağ kanatta oynayan kazım'la forvet oynayan necati ateş'i karşılaştırmanın o kadar saçma olacağı bir karşılaştırma.

    açarsak; kazım kazım 24 yaşında 4,5 sene fenerbahçe'de (yarım sezonu toulouse olmak üzere) oynamış beklentileri karşılayamamış genel olarakta sağ açık olarak görev yapmış kavruk tenli, afacan bir futbolcudur. henüz 1 senedir oynadığı galatasaray'da geldiği sezon olan 2010-2011 sezonunun 2. yarısında 13 lig maçında 3 gol 6 asistlik, 4 kupa maçında ise 2 gollük (asisti bulamadım belki de yoktur) bir performans göstermiştir. bu süreçte culio ile birlikte belki de ligin son maçlarında düşme potası içinde veya hemen üzerinde kalmamamızı sağlayan oyuncu olmuştur. 2011-2012 sezonunda ise geçen sezonu aratan bir performans göstererek 18 maçın 17 sine ilk 11 başlamış 2 gol atabilmiştir (bunun da asistini bulamadım. bir kaç tane vardı sanırım).

    ancak! colin kazım richards'ın bu istatistikleri necati ateş ile karşılaştırmaya çalıştığımızda bize hiçbir şey göstermez. zira nasıl ki colin kazım sağ açık oynamış olup oynayabileceği mevki olan 2'li forvetin bir oyuncusu olarak kendisini göremediysek benzer şekilde necati ateş'i de zorunlu haller dışında (ki tamamen tahmin ben hiç hatırlamıyorum) sağ açıkta görmedik. nasıl ki 3-5-2 ye benzer 4-4-2 oynayan takımların iki bekini karşılaştıramazsak (zira biri hücumcu bektir) normal şartlar altında sağ açık oyuncusuyla forvet oynayan bir oyuncuyu karşılaştırmak yanlış olur. yine benzer şekilde orta sıra takımlarının forvetlerinin performansının aynısını büyük takımda göstermeyi beklemenin hata olabileceği gibi.

    necati ateş fiziken düşmüş olabilir. yeniden galatasaray'da oynayacak olmanın motivasyonuyla muhteşem bir ikinci yarı performansıda ortaya koyabilir. colin kazım dünyanın en kötü sağ açığıda olabilir. ama sabaha kadar karşılaştırma yap deseler 3310 la iphone u karşılaştırmadan önce bu iki adamı karşılaştırmaya kalkmam.

    bilmem türk ve islam dünyası özellikle de yavru vatan kıbrıs bu açıklamalardan bir sonuç çıkarabilir mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın