• 18
    bir üye olarak yıllık aidatı olan 100 tlyi normal ve yeterli buluyorum. misal barcelona'nın yıllık aidatı 150 euroydu bu sene (gene üyeyim oradan biliyorum). bu para bize fazla gelebilir ama oradaki adamlar için 150 tlye eş değer. bu aidatla ellerine geçen ayrıcalıklar şöyle oluyor: barcelona'nın official storelarında (fcb store) %10 indirim, maç biletlerinde real madrid maçı dışında %20 indirim , real madrid maçında %5 indirim, maç biletlerinde ve kombine alımlarında öncelik (kombinelerin hepsi satılıyor, eğer biri almayacak olursa öncelik üyelerin oluyor, ayrıca seient lliure sistemiyle maça gelmeyenler kombinelerini o maçlık satışa çıkarırsa gene üyeler öncelikli olarak alma hakkına sahip oluyor , bir el clasico'ya maç günü bilet alıp gittim bu sistem sayesinde), senede 1 defa hediye müze turu.

    bizde bir üyenin 100 tl aidatla yararlandığı fırsatlar: 0.... tesislerden yararlanmak için önce bir defalığına 400 tl verip sosyal üyeliği açtırmanız, her sene ekstradan 55 tl verip bunu yenilemeniz lazım. bu da tesislerde indirim sağlıyor, sonuçta gs adasına ve kalamış'a isteyen gidebiliyor. gs store ve maç biletlerinde herhangi bir indirim, öncelik sağlamıyor. 100 tl verilip elde edilen tek şey: galatasaray spor kulübü'ne üyeyim diyebilmek, hoş onu bir kereliğine üye olup aidatını vermeyenlerde diyebiliyor ya neyse...

    edit: barcelona'ya üye olmak için ayak bastı parası gibi bir üyelik parası yoktu senelik aidat parsıyla üye olunuyordu ama şu anda çok fazla üye olduğundan üye alımını durdurdular.

    edit 2: mturhan mesajda rica ettiğinden şunları da ekleyeyim: ben de bir liseli olarak üye sayısının artırılmasını ve giriş parasının azaltılması gerektiğini düşünüyorum... ama sonra aklıma genel kurallar geliyor ve şunu anlıyorum:yeni üye sayısının bir sınırı olmalı ve o hep kalmalı çünkü genel kurullarımızı,mali kurullarımızı biliyorum ve üye sayısı 100000leri bulduğunda bunlar o kadar uzun sürer,o kadar bitmeyecek hale gelirki inanamazsınız, şu anda bile saçma sapan bir konuda takılıp sabahtan akşam saat 7-8e kadar sürdüğü oluyor çünkü her üyenin konuşma hakkı var ve bu ne kadar sınırlandırılsa sınırlandırılsın aşılıyor.
    şu anda bir senede alınacak yeni üye sayısı aktif üye sayısının yüzde 3 olarak geçiyor olması lazım bu da senede 240 üye eder, son zamanlarda lise kategorisi de bu kontenjanın dışında bırakılmaya başlandı ki senede maksiumum 100 üye bu kategoriden üye ya oluyordur ya olmuyordur (her sene yeni mezunların hepsi üye olsa o sayı 100 civarı olur). bence tek gereken bu yeni üye yüzdesini yüzde %5 yapmak ve üye giriş ücretlerini düşürmek, bu düşüşte tüm kategorilerin dışında kalanların giriş parasını 10000 tl yerine 5000 tlye çekmek olmalı diğerlerine dokunmasınlar zaten...
App Store'dan indirin Google Play'den alın