• 374
    haddinden fazla önem verilen bir unsur olması, bugün sözlükte kullanılmama sebeplerinden biridir, belki de başında gelir. her iki açıdan da bakarsak, gereğinden fazla önem verildiğinden, karma yüzünden çıkarılan anlamsız polemikler yüzünden ciddi derecede sorun ve rahatsızlık sebebi olduğu gibi yine aynı şekilde sözlükte olmaması yüzünden yapılan tartışmalar da gereğinden fazla önem verildiğinin bir diğer göstergesi.

    benim şahsi fikrimi sorarsanız, tabii ki karma olmalı. hatta yazarlar hangi entry'lerine on ya da of verildiğini ve hatta daha da fazla istatiksel bilgileri görebilmeli.
    ancak bu seferde, vay efendim bu yazıya nasıl of verilirli yüzlerce entry edit'i, karması nedeniyle isyan edenlerin yazdığı onlarca yazı, ofsayt butonunun yerine tarif ederek biten yazılar ve bir sürü gereksiz polemik sözlüğün asıl amacının dışına çıkmasına, gereksiz yere huzursuzluğa ve içerik olarak da hiç bir bilgi içermeyen yüzlerce entry ile dolmasına neden oluyor.

    öncelikle, karma denen şey yazılarınızın oylanması sonucunda ortaya çıktığından ve oy veren kişilere herhangi bir müdahale durumu vs. söz konusu da olamayacağından rahatlıkla farklı amaçla kullanıldığını defalarca gördük. bunlar sözlük açıldığından bu yana tecrübe edilmiş ve daha önce de gerek ben gerekse de diğer yazarlarca çokça yazılmış ve konuşulmuş konular.

    sonuç olarak karma doğru veya hoş, eğlenceli vs. (nasıl tanımlarsanız artık) bir uygulama olabilir ki aslında öyledir de. ancak yapılan şey doğru da olsa kötü amaçlı kullanıldığı zaman ortaya yanlış sonuçlar çıkarabiliyor ve maalesef ciddi bir kesim henüz bu bilinç seviyesinde olmadığından ve bunlara bilinçli olarak uygulamayı kötüye kullananları da eklediğimiz zaman sonuç fena halde can sıkıcı olmakta. zira bunları daha önce de yaşadık ama bu demek değil ki hiç olmayacak. yine denenir, bakılır ve zarardan çok faydası olduğu görülürse eğer pek tabii ki de kullanılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın