resim
Nihat Kahveci
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:44
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 221
    türk futbolunun yetiştirdiği en önemli futbolculardan biridir. hatta bana kalırsa son yıllarda uefa'yı kazanan galatasaray kadrosundaki oyuncular dışındaki (onların da bir kısmından daha kariyerli tabii ki) en önemli yerli oyuncudur. 32 yaşında futbolu bırakması üzücü ama daha da üzücü olanı yetiştiği kulübe geri dönüp sakatlık sorunlarının da etkisiyle kötü bir performans sergileyince zaman zaman taraftar tarafından yuhalanmasıdır.

    beşiktaş günlerinden öncesini bilen, kendisi de 2. ligde top koşturmuş ve ona karşı defalarca oynamış bir arkadaşım, onun hakkında o yaşta yeteneğine karşın efendiliği ile dikkat çekiyordu yorumunu yapmıştı.

    ancak, beni en çok etkileyen futbolu değil sadece tugay kerimoğlu'nda gördüğümüz bir adaptasyondu. üstelik çok genç yaşta yurtdışına gitmişti ve gidiş şartları tugay'dan çok farklıydı. ne dersek diyelim tugay avrupa'ya gitmeden önce benim hiç katılmadığım bir şekilde pek çok taraftarın tepkisini çekerken ve olgunluk döneminde gitmişken nihat ise beşiktaş'ın altın çocuğu, tabir-i caizse genç yetenek olarak ispanya yolunu tutmuştu. villarreal günlerinde -ntv veya ntvspor'da- bir programda izlemiştik arkadaşla beraber, sanırım 4 sene kadar önce. programda kenti tanıtıyordu nihat ve benim diyen konunun uzmanının sunamayacağı güzellikte ayrıntılarla, o şehri sadece iyi para kazandığı bir işi yaptığı şehir olarak görmediğini belli eden bir şekilde pek çok yönüyle tanıtmıştı. hani hep deriz ya, türk futbolcusunun en büyük sorunu burada gördüğü aşırı ilgi karşısında yurt dışında afallaması, adapte olamaması diye, işte nihat bunun tam tersi örneklerin de olduğunu kanıtlamıştı benim açımdan.

    bir kez daha söylemek istiyorum, 32 yaşında futboldan kopmak durumunda olması üzücü, daha atılacak çok gol vardı.

    benim gözümde hep john benjamin toshack'ın sahaya sürdüğü genç yetenek olarak kalacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın