resim
Ronaldo de Assís Moreira
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sol Kanat
Yaş:44
Boy:1.82
Uyruk:Brezilya
  • 536
    kendisi bu gözlerin izlediği en iyi futbolcudur.*

    o kadar seviyorum ki oynadığı futbolu anlatırken nerden, nasıl başlasam bilemedim açıkçası. en iyisi nasıl bir oyuncu olduğunu özet geçeyim sonra galatasaray'a olacak katkılarını yazarız;

    ronaldinho brezilya'nın son yıllardaki en iyi kadrosunun olduğu dönemde* parlamış bir yıldız. o dönem psg'deki ve milli takımdaki başarılı oyunuyla barcelona'ya transfer olmuştu. barcelona'daki oyunuyla hem takımı ayağa kaldırmış hem de futbol tarihinin gördüğü en iyi futbolculardan biri olmuştu.

    ronaldinho öyle bir oyuncu ki futbolseverlere estetik futbolu bencilleşerek değil takımıyla uyum halinde oynarken verebiliyor. asla 5-10 kişiyi ipe dizeyim, 50 metreden gol atayım gibi gereksiz çabalarda bulunmuyor. oyun içerisinde yaptığı her hareketi öyle gerektiği için yapıyor.

    kendisinden sonra piyasaya sunulan cristiano ronaldo, lionel messi gibi oyuncular ise ronaldinho gibi 2 zıt kavramı* bir araya getirebilen oyuncular olamadılar, aksine biri estetikten ödün verirken diğeri işin bokunu çıkardı* ronaldinho ise kötü performansıyla maçlarda arada bir 2-3 dakika ateşliyor kendini o bile heyecanlandırıyor insanı.

    ((ulan güya kısa tutacaktık ronaldinho olunca ipin ucu kaçıyor tabi*))

    neyse efendim, sevgili medyamız sağolsun, bu fanboyu olduğum insanüstü yaratık performansı düştü düşeli her sene galatasaray'a gelir oldu.. ilk başlarda biraz heyecanlansam da bir süre sonra alışıp aldırmaz oldum bu haberlere. bu sene yine haberleri çıktı yine aldırmadım, her sene olduğu gibi onlar abarttılar, dedikodular büyüdü ben sadece dinledim, umutlanmamaya çalıştım. ulan ama sonunda bir baktım artık galatasaray teknik direktörü basın toplantısında roniden bahsediyor. bu bizim roni lan dedim !! ahanda bu da fatih hoca !!!

    --- objektif mode on ---

    ronaldinho'nun galatasaray'a gelmesi halinde bazı dengelerin sarsılacağı açık. ama buna değer mi öncelikle onu irdelemek lazım. takımımız bu sene tartışmasız şampiyonluğun en büyük adayı..türkiye liginde elde edilecek bir başarı için ekstra bir transfere vs. gerek yok. zaten birçok yazar arkadaşımız da transfer haberlerini değerlendirirken gelecek sene şampiyonlar ligini baz alarak yazıyorlar. konuşmamız gereken şey gelecek transferin takımımızı avrupa düzeyinde ne seviyeye çıkaracağı..bahsettiğimiz takım içi denge ise şu anda türkiye liginde başarılı olan bir denge..

    ancak önümüzdeki sene takım daha büyük bir arenaya çıkacak ve başarılı olması için bazı ağır toplara ve yine takım içi dengeye ihtiyacı var. bu toplar bir süreliğine takımın dengesini bozabilir ama bu riski almamak; sınava girmemek gibi bişey. biliyorsunuz uefa kupasını aldığımız da da takımda hagi gibi büyük isimler vardı. o dönemde hagi bu takımın dengesini bozar diye almadığımızı düşünsenize? düşünmek istemiyorsunuz değil mi? bende istemiyorum.

    işte benzer günlerden birini yaşıyoruz. ronaldinho takımın dengesini bozar almayalım deniyor. ben işe iyi tarafından bakma taraftarıyım. onun gece kulüplerinden alemlere akıp takımın huzurunu kaçıracağı günleri değil eski günlerine dönüp galatasaray'da efsane olacağını düşünmek istiyorum. eğer bu ihtiyacını duyduğumuz büyük isim ronaldinho olmayacaksa bile bu giriyi okuyan her galatasaray'lı futbolseverden ricam her duyduğunuz yıldız isme aynu tepkiyi vermeyin. tam herşey rayına girmiş ve elimizde fatih terim gibi futbolcu adam etme fabrikası varken şansımızı büyük isimlerle deneyelim. takımın iskeletini oluşturduk şimdi güçlendirme zamanı.

    --- objektif mode off ---

    olm ronaldinho bu amk nasıl istemezsiniz lağnn!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın