• 804
    her konusu açıldığında "katalan mısınız?" diye konuyu kapatmaya çalışanlara "velev ki katalanım" demek istediğimdir. bu konuyu alışılmış devlet terminolojisiyle kapatmaya çalışmak da her şeyden önce futbol sevgisine yapılan bir ayıptır.

    her ne kadar katalan olmasam da, faşizme karşı yıllarca savaşmış, kâh dilini konuşması yasaklanmış, kâh halk olduğu inkar edilmiş, ama her defasında da o stada gidip inadına katalanca tezahürat yapmış bir halka da sonsuz saygım, sevgim ve sempatim vardır orası da ayrı bir konu.

    oynadığı futbola bok atanın zerre futbol bilgisi, görgüsü, zevki olduğuna inanmam ama ondan daha da ötesi var, ki kulübün sloganıdır, barcelona bir kulüpten daha fazlasıdır.

    internetten video peşinde koşanlar onlarca milyon dolarlık transferlerin, parayla satın alınan "büyüklüğün" peşinde koşadursunlar, biz barcelona'yı sevenler (genelleme yapmak istemem ama), belki de galatasaray'da bulduğumuzu en çok barcelona'da hissettğimiz için, başka bir heyecanın, başka bir sıcaklığın sempatizanları olmaya devam edeceğiz.

    not: kimsenin galatasaraylılığına laf etmeye çalışmadım, haddim de değil ayrıca. anlayan anladı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın