• 1
    basketbolda olması gereken, olduğunda başarının zaten kendiliğinden geleceği beştir. yılların sonunda edindiğim tecrübeyi, bilgi birikimini sizden mahrum edemezdim. ideal on bir'deki başarım ortada. (bkz: #819864)

    1. 24 saniyenin 23'ünde topu elinde tutup 24. saniyede laps basketi sokan, bir maç 35 diğer maç 5 sayı atabilen dengesiz guard. bu guardlara herhangi bir önlem alınamadığı gibi, büyük maçları size tek başına kazandırır.

    2. sadece üçlük atsa da olur 2 numara. iyi savunmacı olmasa da olur. içeri penetresi de eksik kalıversin. ama o üçlükler yüzdeli sokulacak. hele boş atışları kaçırırsa gerekirse oyuna gökhan üçoklar bile girebilir. yeter ki kenara alınsın. taviz yok.

    3. sadece savunma yapsa da olur kısa forvet. ama böyle yapışacak. gerekirse çirkinleşecek, çirkefleşecek. rakibin yıldızı sinirlenecek, işi birebire dökecek. ha arada boş atış sokarsa ne ala. sokmazsa canı sağolsun.

    4. hoplayan, zıplayan, ribaunt alıp smaç basan uzun forvet. tercihen siyahi. smacı vurduktan sonra potada biraz sallanacak. bloku gömdükten sonra rakibine gözünün ucuyla bakacak. kenardayken havlu sallayarak coşkuya ortak olacak. bir nevi taraftarın sevgilisi.

    5. koca götlü pivot. bir pivotta aradığım en büyük özellik götünün büyük olması. pota altında yer kaplasın. içeri dalan ayarsız rakip buna toslayıp komik enstantaneler oluştursun. böyle sırtını dönüp 1 kere top sektirince 3 metre içeri girebilsin.

    böyle bir beşin başarılı olamama ihtimali yok arkadaşlar. yılların getirdiği tecrübeyle basketbolda başarının formülünü açıkladım. gerisi koçlara ve idarecilere kalmış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın