• 111
    04.01.2012 tarihli hürriyet gazetesindeki yazısı.

    --- alıntı ---

    1 düzine tespit

    1-galatasaray ister alternatif oluşturmak, ister rekabet yaratmak açısından diyelim, transfer yapmalı. mesela orta sahanın sağına, savunmanın sol tarafına ve bir golcüye fatih terim’in “hayır” demeyeceğine eminim.

    2-melo’nun g.saray’a sağladığı büyük katkı eksikliğinde daha fazla ortaya çıkıyor. “aslan-pitbull kırması” bu harikulade canavarın varlığı takımı ayakta
    tutuyor, yokluğu dengeyi fena bozuyor.
    3-eboue’nin iki ayı bulabilecek eksikliği de melo’nunki kadar olmasa da olumsuz etkileyecek gibi duruyor takımı; umarım yanılırım.

    * * *

    4-engin ve kazım’ın bazen acelecilikleri, bazen fantastik pas girişimleri takımın bütününün gardını düşürebiliyor. özellikle kazım’ın basit oyunu tercih etmeyi bir an önce içselleştirmesi gerekiyor ki çok da umutlu değilim açıkçası.

    5-emre’nin sağladığı skor katkısı elbette çok sevindirici. ancak daha sevindirici olan giderek yükselen özgüveni ve sağlamlaşan futbol anlayışı. selçuk’a
    gelince; harika, daha ne diyeyim...

    6-muslera’yı yediği golde hatalı bulmadım, önü kapalıydı. fakat ceza yayı üzerinde istanbul bşb’ye golle neticelenen bir koreografi sunma imkanı tanıması galatasaray’ın savunma anlayışına bir leke düşürdü.

    * * *

    7-ujfalusi-semih ikilisinin çok iyi yolda olduğu kesin ancak istanbul bşb gibi hızlı çıkan ve isabetli pas yapan takımlara karşı zorlanabileceklerine dair sinyaller aldık dün gece.

    8-elmander silkindiğinde galatasaray’ın uçbeyleri tamamen silkiniyor. fatih terim, uzun süredir inanılmaz bir fiziksel performans sergileyen “devmander”i oyundan biraz da dinlensin diye 70’de almış olabilir.

    9-istanbul bşb, ilk yarının sonlarında 10 kişi kalmasa bu fark oluşmayabilir, galibiyet de zora girebilirdi. baros’un golü ofsayt. kırmızı karta “tartışılır”
    diyenlere hak verebilirim ama tartışma esnasında “bence doğru karardı” derim.

    * * *

    10-istanbul bşb, abdullah avcı sonrasında girdiği türbülanstan fazla zarar görmeden çıkabilecek güçte, rakip için çok ters ve iyi bir takım.

    11-g.saray’ı doğru yolda tutan özelliği belli ki iyi ve huzurlu çalışma ortamı. şans gibi ikinci derecede önemli faktörlerin ağırlığını ortadan kaldırmak yolundaki çabası meyvelerini veriyor...

    12-tarık hodzic, çocukluk kahramanlarımdandı. saraybosna’da muhabbet etmişliğim, “g.saray” marka köftecisine uğramışlığım vardır. onu g.saray’ın sahasında görmek her zaman mutluluk verici.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın