• 30
    fakire fukaraya yardim isi var desen bir araya getiremeyecegin insanlar, sikindirik bir futbol takimi icin soguk demiyorlar, camur demiyorlar meydanda toplaniyorlar. hayir onu gectim, mevzu futbol takimindan cikmis, kazandigi butun basarilari hile hurdayla elde etmis aziz yildirim olmus. herseyi anlarim, sevginin gözu kördur ama en nihayetinde futbol lan bu. futbol anasini satiyim. topragi bol olsun, babannemin bir lafi vardi "ne anliyorsun sundan karnini mi doyuruyor" diye. hah iste butun olay bu.

    tamam hasta bir galatasarayli olarak takimimi cok severim ama onun herseyden önce bir spor kulubu oldugunu da unutmam. isin zevkli kismiyla ilgilenir, keyif almaya calisirim. tipki bu sözluge yazmaktan nasil keyif aliyorsam, maclarina da giderim, sesim kisilincaya kadar destek de olurum, futbolculara sarilirim, formami imzalatirim, yeri gelir rakip takimla dalga gecerim ya da kufur bile ederim ama bir futbol takimi icin, sokaga cikip eylem veya miting yapmam arkadas.

    teröru lanetletlemek icin bile, eger pazar gunu ise o tatli gotlerini kaldirip gelmeyecek tipte insanlar, formasini atkisini almis gelmis. ayiptir, yaziktir. yani bu kadar abartilacak ne var. denyonun biri cikiyor "aziz yildirim turk futbolunun ataturk`udur" diyebiliyorken, diger yanda 82 yasinda bir adamcagiz mitinge alet edilebiliyor.

    simdi peslerinden kostuklari adamlara bakiyorsun; altlarinda dunyanin en pahali arabalari, dunyanin en luks evlerinde kaliyorlar, bekar olanlari seksin,alemin her turlusunu yasiyor, oburu ayda 50bin ile nasil gecinirim diye agliyor, evli olanlar nerde manken var onunla evleniyor ve sen bu adamlarin pesinden kosuyorsun ve hatta ugruna eylem yapiyorsun. diger yanda baskanlarina, yöneticilerine bakiyorsun; futbolcudan asagi kalir yanlari yok ve ustelik kendi caplarinda mafyacilik oynarak ortaligin tozunu atiyolar, kufurler tehditler saciyorlar. sen cikip bu karaktersiz adamlarin karsinda el pence diz divan duruyorsun.

    futbol bir spordur ve bu sporun kurallari vardir. rakibine sert girersen, hakemi aldatirsan bir sekilde kirmizi karti yersin. sen oyundan cikinca mac daha zevksiz gececek diye hakem seni atmasin mi? o zaman niye oynaniyor bu oyun kardesim? adi ustunde oyun. oynarsin biter ve bu oyunun da ne basi vardir ne sonu. haftaya bir mac daha olur gider onu seyredersin. senin su an su meydanda yaptigin aptalliktir. bu kadar aptal olma cunku futbol icin degmez.

    takimina sahip cikmani anlarim ama, bu kadar belgeye, bu kadar ispata ragmen, hile ve duzenbazlikla sadece sistemi degil seni bile kandirmis adami savunman resmen gerizekaliliktir. bak biz galatasaraylilarin bir durusu vardir. biz galatasarayi sonuna kadar sever, sonuna kadar destekleriz. yeri gelir onunla aglar yeri gelir hayatimizdaki en guzel sevincleri onunla yasariz. ama biz cikip, takimimiz sampiyon olsun diye hile yapmis bir baskana sahip cikmayiz. cezasinin kesilmesini herkesten önce biz isteriz ve takim olarak cezamiza razi oluruz. gider ne kimseyi tehdit eder, ne kan döker, ne de ataturk`u bu islere alet ederiz. biz hakkimiz neyse onu savunuruz ama bunun karsiligi miting adi altinda eylem yapmak degildir.

    lutfen ama lutfen iki dakika akilli olun ne olur...
App Store'dan indirin Google Play'den alın