• 112
    "fb anelka gibi teknik, semih gibi akilli, niang gibi guclu, bienvenue gibi genc, drogba kadar guclu birini almisti. ama simdi spartak moskovada..." yazmış twitter'da. kendisine cevabım:"bu dediğine sen inanıyomusun? bu arada bu wikipediada mı yazıyor yoksa?" oldu. sağolsun bana cevap yazmış: "bir gun yapi kredi yayinlarinin gs tarihi kitabini edin.. iyi incele.. yazari bulent tuncay.. onsozu oku.. ve saglicakla kal.."
    araştırdım, önsöz:

    "... bir çalışma grubu kurup üç kulübün tarihini masaya yatırdık. bazen geceler boyu istatistiklerle boğuştuk, bazı günlerimiz gazete arşivlerinin içinde geçti. faal olarak bir gazeteyi yönettiğimiz için günlük çalışma tempomuzu aksatmadan ama büyük bir dikkatle elinizde bulunan kitapları hazırladık. yorulduk, ama değdi... kitapların üçü de aynı dille, aynı bakış açısıyla ve aynı çalışma grubu tarafından hazırlandı. beşiktaşlılık, fenerbahçelilik, galatasaraylılık bu çalışma esnasında rafa kalktı. iki ana hedefimiz vardı... birincisi doğruluk, ikincisi tarafsızlık... tam doğru olmadığını düşündüğümüz bilgileri defalarca kontrol ettik. türkiye´de bu işe gönül vermiş, hemen hemen bütün arşivcilerle, öyle ya da böyle temas kurduk. daha önce yayımlanmış bütün eserleri inceledik, bilgileri karşılaştırdık. yetmedi, gazete arşivlerine inip o yılların sayılarından en doğru bilgilere ulaştık... yetmedi, kulüplerle temas kurup bazı bilgileri onaylattık... sonuçta ortaya elinizdeki kitaplar çıktı... "

    hayır anlamadığım galatasaray tarihini anlatan kitapta emenikenin dünyanın en iyi forveti olduğu mu yazıyor? hay emenike, harbiden anlamadım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın