• 1
    kendisi tff etik kurulu başkanıymış.

    futbolda şike soruşturmasıyla ilgili son açıklamaları;

    --- alıntı ---

    tff etik kurulu başkanı prof. dr. oğuz atalay, iddianamenin açıklandığını ancak federasyon bünyesinde yürütülen disiplin soruşturmasının bitmediğini söyledi.

    şike operasyonun ardından iddianamenin aleniyet kazandığını ve deliller üzerindeki gizliliğin kalktığını belirten atalay, "türkiye futbol federasyonu bünyesinde yürüyen disiplin soruşturması bitmedi. soruşturma devam ederken, soruşturmayı yapan kurulların üyelerinin hele başkanının o soruşturmanın içeriği hakkında açıklamada bulunması ayrı bir etik kural ihlali olur. dolayısıyla ben hazırlanan geçici raporun içeriği hakkında her hangi bir şey söyleyemem. iddianame ortadadır. tartışılacaktır kuşkusuz. kimisi haklı kimisi abartılı bulacaktır. iddianamenin düzenlemesine temel teşkil eden deliller daha önce etik kuruluna sevk olunan evrakın üç katı kadar sayıda. yanlış hatırlamıyorsam tahmini söylüyorum 26 klasör, şimdi 70 klasör. daha etik kurulunun incelediğinin iki katı daha fazla belge ve bilgi var. bunlar incelenmeden, ifadesine başvurulacak ilgililer dinlenmeden, etik kurulunun raporunun mükemmel hale gelmesi, etik kurulu üyelerinin her hangi birinin bir şey söylemesi veya onun adına birilerinin çakma rapor hazırlayıp, basına satmaya çalışması sadece gülünecek iddialar." dedi.

    prof. dr. oğuz atalay, katıldığı söyleşide teşvik primini dopinge benzetti. teşvik priminin suç olup olmadığının tartışıldığını belirten atalay, bir spor müsabakasında doping almanın etik olmadığını ve yaptırım gerektirdiğine dikkat çekti.

    fiziksel gücü artırıcı, dürüst oyun ilkelerini ihlal edici, kişinin bireysel becerisi ve çalışmasıyla kazanması mümkün olmayan sonucu elde etmesine imkan sağlayan destek gücün, kimyasal bir destek olduğunu dile getiren atalay, "kimyasal bir destek dopingtir ve yasaktır. teşvik primi kimyasal değil, maddi bir destektir. yani bir takımın oyuncusunun normalde göstereceği fiziksel güç ve efordan daha fazlasını göstermeye yönlendiren, kimyasal olmayan bir dopingtir. teşvik verilmesi kanaatimce etik olmayan bir davranıştır aynı doping gibidir." dedi.

    sporda şiddet yasasının gerekli bir yasa olduğunu ifade eden atalay, cezaların çokluğu azlığı konusundaki tartışmanın hukuk politikası meselesi olduğunu belirtti.

    son düzenlemeden sonra düşürülen cezalarla ilgili kanunun hazırlık çalışması sırasında ceza hukukçusu meslektaşlarının ısrarla cezaların yüksek olduğunu söyleyerek kulüpler birliğini uyardığını açıklayan atalay, "razıyız, bizim içimizden bu kuralları çiğneyen cezalandırılsın' diyerek kabul etmişlerdir. bu cezaların dünyada eşi benzeri olmadığı uygulama söz konusu olduğunda ortaya çıkmıştır. tartı hatası yapılmıştır. şimdi dünya normlarına çekildi." dedi.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın