• 21
    bahsedilen demeci uefa vermişmidir bilmem. uefa bu süreçte konuya girmek istemeyecektir. beklemeyi tercih eder. şu an iddianameyi tercüme ettiriyorlardır. tff savunmaları alınca bu savunmaları tff'den isteyecektir muhakkak.

    şimdi uefa'nın verdiği söylenen demece gelelim. evet uefa'yı bağlamaz şikecilerin ligde tutulup tutulmaması. bu iç hukukdur. hatta başka örnek vereyim. misal tff yüksekovasporu direk süperlige alsa buna da karışamaz uefa. ammmaaaa bu duruma baktıktan sonra kendisine bağlı olan ilgili federasyona "benim hazırladığım hukuk kuralları şike yapanı düşürmek gerektiğini söylüyor. bunu yapmıyorsan benim düzenlediğim hiç bir organizasyona katılamazsın" deme hakkını elinde tutar. nedir bu organizasyonlar, avrupadaki futbol kulüp müsabakaları (cl-el), avrupa şampiyonası ve dünya kupası avrupa elemeleri. türkiye'yi bu organizasyonlardan men eder. böylelikle kendi içimizde bir lig yaşamış oluruz.

    bu durumda ülke içinde büyük bir baskı başlayacaktır. zaten adnan öztürk bugün radyo spora yaptığı açıklamada "kulüpler birliği, küme düşürmeme ile ilgili alınacak bir karar için bizi kesinlikle çağırmasın. galatasaray böyle bir düşüncede olmayacaktır" dedi. durum böyle giderse ankaragücü küme düşmek üzere olduğu için kesinlikle -küme düşürmeler olsun- diyecektir kendini kurtarmak için. trabzon konuda suçu olmadığı iyicene ortaya çıkınca galatasaray'ın yanında yer alacaktır. ki bu olaya ordusporda destek verecektir. bunun dışında kasımpaşa bucaspor konyasporda küme düşürmemeye karşı çıkacaktır. kasımpaşanın zaten bununla ilgili bir dava açtığı da bilinmekte.

    hadi gelin iyi yönden bakalım uefa tff'nin aldığı -küme düşürmeme- kararına bişi demedi. ülkeyi de organizasyonlardan men etmedi diyelim. o vakit şikeye karıştığını düşündüğü takımlara kendi organizasyonlarına katılamama cezası vereceği kesin. bu durumda da misal 1.fb, 2.bjk,3.sivas 4.gs olduğu bir ligde galatasaray direk cl'ye gidecektir. ve önümüzdeki 8 sene galatasaray'a yıllık 50-60 milyon euro luk bir gelir demektir bu. bunu küme düşmesi muhtemel kulüpler bile kabul etmez. yani sonuçta her yol küme düşmeye gidiyor. şu an yapılanlar sadece nabız yoklamasından ibaret.

    tekrar söylüyorum. uefa tff'nin süperlig için alacağı kararlara karışmaz ligdeki kulüpler için kararı da tff verir. ama uefa gelir ve isteklerini tff'ye söyler alabileceği olası kararları bildirir. tıpkı fb'nin şampiyonlar ligine katılması durumunda olacakları tff'ye anlattığında yaşanan süreç gibi olur yaşayacaklarımız.

    tahminimce şubat sonuna kadar savunmalar alınabileceklerden alınacaktır. karar aşamasına gelindiğinde fanatik fenerbahçeli olan mehmet ali aydınlar, fenerbahçeyi düşüren adam olarak anılmamak için istifa edecektir ama etmemesi için baskılar derken, şubat sonunda ya fenerbahçe küme düşürülür ya da istifa edeceğinden yeni tff yönetimi belirlenir ve onlar fb'yi küme düşürür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın