• 348
    senede bir maçı oturup düşünürüm üzerine kalem oynatırım. o da ahanda bu maçtır. hem 3 aralık 2011 gençlerbirliği galatasaray maçını hem de 3 aralık 2011 fenerbahçe ankaragucu maçını izledim.

    - maç arena'da. heralde bu son 10 yıldır ilk maçı kendi sahamızda oynayacağımız 2. maç olacak. ilk maçı biz almıştık.
    - iddianame falan, biraz bağırsak bozarız bunları.
    - galatasaray'ımın çok şükür defanstan itibaren sayarsak 6 oyuncusu da formda. servet ve gökhan oynamayacak. ancak semih formda değil. son iç saha maçımızda (bkz: 26 kasım galatasaray sivasspor macı) 2 defa adam kaçırdı biri gol oldu. bu hafta dinlendirilmesi iyi oldu.
    - fatih terim formda. son birkaç maç eleştirdiğim gibi davranmadı. yerinde ve güzel oyuncu değişiklikleri yaptı. 4-4-2 ile sahaya çıkması ayrıca hoşuma gidiyor. aykut kocaman ise 45 dakikada semihi alarak ne kadar formsuz olduğunu gösterdi. 4-2 aldatmasın fener kötü.
    - kanatlarımız. berbat kanatlarımız ve biz. reirrearöe ve kazım... takımın sağ kanadı da sol kanadı da heralde tarihlerinin en kötü dönemini yaşıyorlar. lakin dün gece sercan çok güzel oynadı sağ açıkta. sercan hem ileri uçta hem de ortasahada kanatlarda topu ayağında tutabilen isabetli pas atan topun bizde kalmasını sağlayan bir oyuncu. fatih terim'in onu keseceğini sanmıyorum. mutlaka ilk onbir oyuncusu olmalı. kanatların bu durumu kritik gibi görünse de 7 aralık 2011 galatasaray fenerbahçe maçı için bir sorun oluşturacağını sanmıyorum. çünkü gökhan gönül fiziksel olarak berbat durumda. özer de yardıma gitmiyor. ankaragücünün sol açığı riera'nın yarısı olsaydı gökhan'a yerleri öptürürdü. üstelik gökhan ileri çıktığında da orta sahda çok top kaybı yapıyor. hakan balta'nın gençlerbirliği karşısında yaptığı bindirmeleri saymıyorum. çünkü rakip gençlerbirliği olmayacak ve mümkünse bindirmesin zaten. rakibin en formda oyuncusu özer. hakan'ın yanında ujfalusi'nin tecrübesiyle, melo-selçuk iklisinin ise ısıran oyunlarıyla onu sindirmek zorunda olmaları bir nebze olsun içimi rahatlatıyor. stoch dün kabus gibiyidi. neyse ki eboue var. fenerin defansı evlere şenlik beyler. bu senenin açık ara en kötü takımına ilk yarı 4 pozisyon verdi. elmander ve baros patlama yapabilir. bu maçta forvetlerin gol atacağından neredeyse %100 eminim. iş ki defansı sağlam tutalım. sadece galatasaray'ı izlediğimnde doldur boşalt yapmak tek çare diyordum. tamam bizim kanatlar kötü ama onların sağ-sol defans berbat. normal oynasak yeter. stoch, özer falan bunlar kabus gibi isimler. bienvenu benim dün gördüğüm anadolu topçusu forvet. bir yandan yazarken bir yandan totem yapıyorum iddialı konuşmamak istiyorum ama ujfalusi ve semih bu herife top göstermezler şerefsizim. selçuk alex'i oper. melo da öper. eboue zaten formunun zirvesinde. defanstan sıkıntım yok hacı. forvetten de fenerin defansı boktan olduğu için bir sıkıntım yok. kazım da oynasa reraiüörea de oynasa fener karşısında bol pozisyon buluruz. hele ki ilk 10-20 dakika bir tane bulup düzeni bozmayıp 2.yi çaktık mıydı intikam acı olur. gözyaşlarıyla postalanırlar bankasya'ya.

    ---------------muslera---------------

    eboue----semih----ujfalusi----hakan

    (kazım)sercan-----selçuk-----melo-----rörareaaiera(sercan)

    -----------elmander---sercan (baroş)-----------

    ama mutlaka sercan. kazım'dan daha fazla top tuttuğu için. daha isabetli paslar verdiği, kesin ve basit oynadığı için sercan.

    edit: duran toplardan da endişem yok. melo-selçuk öyle güzel pozisyon alıyorlar ki %50 azaldı bu zaafımız. defansta en büyük sıkıntım semih. umarım iyi maç geçirir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın