resim
Rıdvan Dilmen
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Türkiye
  • 1928
    yüzde yüz futbol'un ilk zamanlarını hatırlıyorum da o zamanlar fenerbahçeliliği gene saklamayan ama objektif olmaya çalışan bir yorumcu görüntüsündeydi rıdvan dilmen. ana akım medyadaki kaliteli yorumcu sayısının azlığı sayesinde çabuk sivrildi. itiraf etmek gerekirse pozisyon pozisyon yaptığı analizleri izlemek epey keyif vericiydi. fakat zamanla, medyadaki yerini sağlamlaştırdığından mıdır nedir, fenerbahçeliliği yorumculuğu kimliğinin önüne geçmeye başladı. adeta fenerbahçe yönetiminin medyadaki eli ayağı, fenerbahçe taraftarının kanaat önderi gibi davranmaya, yorum yapmaya başladı. şimdi de kendisine biçilen bu payenin hakkını vermeye çalışıyor. söylediklerinin hiçbir mantıklı yanı olmamasına rağmen yasa tasarısının veto edilmesine sevinenlerin insanlığından şüphe duyuyor.

    filmi biraz geriye saralım. bu sporda şiddet yasası denilen zamazingo ilk ortaya atıldığında buna tepki gösterenler kimlerdi? sözlüklerdeki, bloglardaki taraftarlar. iki tane örnek :

    http://www.taraftarburaya.com/...yasada-siddet-sporu/

    http://www.burasikapali.com/...porda-siddet-yasasi/

    ana akım medyadaki yorumculardan bu yasaya karşı herhangi bir tepki gelmediği gibi çoğu olumlu karşıladılar bu tasarıyı. rıdvan dilmen de dahil. o zaman da ağırdı bu cezalar ama muktedirlere dokunmayacağı öngörüldüğünden çok da mesele etmiyordu kimse bunu. rıdvan da etmiyordu. eminim yorumculuktan milyonlar kazanan rıdvan dilmen o zamanlar merak edip de açıp okumamıştır bile bu sporda şiddet yasası nedir ne değildir diye.

    peki bu ağır cezalara ilk maruz kalan kim? bursaspor taraftarları. beşiktaş - bursaspor maçından önce çıkan olaylar yüzünden birçok bursa taraftarı hapse girdi ve 4 ay özgürlüklerinden mahrum kaldı. bunun yanı sıra yanlış hatırlamıyorsam manisa'daki manisaspor-galatasaray maçında da bir kadın seyirci sırf meşale yaktığı için göz altına alındı. bizim rıdvan'ın o zamanlar keyfi yerinde gene. her şey güllük gülistanlık, tuttuğu takım şampiyonluğa gidiyor. tek kelime etmedi diğer meslektaşları gibi bu yasaların ağırlığına dair. içeri atılanlar taraftardı alt tarafı. fenerbahçe taraftarı olsa belki bi iki çift laf ederdi ama rıdvan'a neydi ki bursasporlu taraftarlardan.

    sonra olmayacak bir şey oldu. 3 temmuz'da aziz yıldırım ve birçok üst düzey yöneticiyi çete kurmak ve şike suçlarından göz altına aldılar ve sonrası bilindik hikaye. işin ilginç tarafı her hafta ntvspor'da arz-ı endam eden rıdvan dilmen sırra kadem basmıştı. çıkıp tek kelime etmiyordu bu olaylar hakkında. hatta bi ara yorumculuğu bıraktığı söylentileri bile çıktı ama bu rezaletin medyadaki aklayıcısı olarak görevlendirildiğinden midir nedir, tekrar görevinin başına döndü ve her fırsatta yasanın ağırlığından, değişmesi gerektiğinden bahsetmeye başladı. sadece o değil, tüm basın, hatta tüm partiler bu konuda mutabıktı. taraftarlar içeri atılırken kimsenin değiştirilmesini geç, tartışmaya bile açmadığı bu yasanın bir an önce değişmesi gerekiyordu çünkü dokunulmaz sanılanlara dokunulmuştu. çünkü rıdvan'ın canı yanmıştı. neyse herkesin ortak görüşüyle yasa değiştirildi ama cumhurbaşkanı dik durarak veto etti bu değişikliği. nedeni de kişiye özel düzenleme olması. heh, biz de bundan bahsediyorduk işte. sırf aziz yıldırım dışarı çıkacak diye bir yasa çıkarılamaz, çıkarılmamalı. dün sesini çıkarmadığın, hatta destek verdiğin yasa bugün canını yakıyor diye değiştirilmez. hem de böyle büyük bir soruşturma devam ederken.

    schalke'deyken lincoln'ü göklere sığdırmayıp galatasaray'a geldiğinde yerin dibine sokan, etikten ahlaktan dem vurup milletin telefonlarını dinleten, bahis futbolun ruhuna zarar veriyor diyip gazetelerin iddaa eklerinde boy boy kuponlarını yayınlayan, volkan'a emre'ye sahip çıkıp eboue'yi eleştiren, her fırsatta başbakan'a yağ çekip, aynı zihniyetteki cumhurbaşkanı yasayı veto ettiği için inceden ona laf sokmaya çalışan adamın dün sesini çıkarmayıp destek verdiği yasa bugün değişmiyor diye ortalığı yıkması şaşırtıcı değil de etikten, insanlıktan bahsetmesi çok ilginç güntekin.

    edit : imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın