• 5
    oldum olası sikmeli sokmalı futbol muhabbetlere uyuz olurum.
    futbolun eğlence unsuru olduğunu ve izlemesinin en zevkli spor olduğunu düşünürüm. ve her zaman holiganlara enteresan gözle baktım. yani hiç anlayamadım bir spor kulübünün hayatının merkezine koyup, rakibi düşman ilan eden insanları. evet, ben de bazen böyle yapabiliyorum. galatasarayımın maçı varsa o gün iptal edebileceğim her şeyi iptal edip, tribündeki(tvdeki) yerimi almaya çalışıyorum.
    son yıllarda holiganlık dediğimiz olay iyiden iyiye körüklenmeye başladı. tarafları arası rekabetten çok, savaş varmış gibi duruyor. ana avrat sövmeler, sahaya yabancı madde atmalar, sıkıştırdığın yerde dövmeler vs. vs.
    dün akşam olan olaylardan sonra çeşitli platformalarda olan olaylar üzerine yazılanlara bir göz atayım dedim. keşke bakmaz olaydım. bu ülkeye olan inancım resmen daha da azaldı.
    tvlerde, sosyal platformalarda eboue'nin taraftarı tahrik ettiği ve taraftarın bu yüzden sahaya yabancı madde fırlattığı konuşuluyor. eboue'nin ahlaksızlığından tutunda vay efendim, sizin stadınızda rakı şişesi atmışlar da, yok sulu derbi, keita bir sürü saçma sapan argüman.

    hiç mi hoş görü kalmadı bu ülkede ? soruyorum kafana 10larca cisim yağdığında omuzunu mu tutarsın ? yoksa en önemli yerin kafanı mı tutarsın ? tabi bizim aklımız kafamızda değil, kıçımızda olduğu için futbolcunun kıçını tutmasını istiyoruz.
    yazıktır. bu sadece eboue ile alakalı da değil. fenerlisi, beşiktaşlısı, galatasaraylısı, trabzonlusu, bursalısı hepsi için geçerlidir. ne yaparsa yapsın bir insana zarar vermeye yönelik herhangi bir hareketi meşrulaştıracak bir şey söz konusu değildir.
    günlük yaşantınız da hep mi iyi insanlarla karşılaşıyorsunuz ? her kötü adama tekme tokat dalıyor musunuz ? tabi konu futbolcu olunca ve tribünde onbinlerce kişi arasında olunca yapması daha kolay.
    ne zaman kaybettik insanlığımızı ? en azından nerede kaybettik ?
    ya ama volkan, vay emre vay şöyle diye gelmeyin bana.
    yarın öbür gün atıyorum galatasaray-fenerbahçe maçında bekir'in veya zieglerin kafası yarıldığında, olmaz ya olası bir beyin tramvasında hesabını kim verecek ?
    ya da dünkü maçta atılan bir cisim eboue'nin gözünü çıkarsaydı bunun hesabını kim verecekti ?
    yazıktır.
    karşındaki insan ne kadar kötü niyetli olursa olsun. ne yaparsa yapsın. ama senin amacın oraya eğlenmek için gitmek değilse bilemem. senin amacın oraya küfür etmek için gitmekse bir şey diyemem. fenerin anasını sikmek için beşiktaşın anasını sikmek için, galatasarayın anasını sikmek içinse bir şey diyemem.
    sahada götüyle top tutan volkan daha iyi niyetlidir benim gözümde. sen takımına destek olmak için değil de rakip takıma ana avrat sövmek, bir şeyler fırlatmak için oradaysan.. yazık.
    yazık bu ülkenin futboluna, futbolcusuna, gerçek taraftarına.
    yarın beşiktaş arenaya geldiğinde biz de bir şeyler fırlatırız, ödeşiriz. hatta şimdiden başlamışlar bjk inönüye nasıl gelecek diye.
    sen böyle davrandıktan sonra deplasman yasağı müstehaktır sana. hatta komple seyircisiz müsabaka da müstehaktır.

    en azından türkiye'nin en köklü ve saygın kulübünün taraftarı olarak bizim bu olanlara bir dur dememiz lazım. böylesi olaylar bizi futboldan uzaklaştırmaktan başka bir işe yaramıyor.

    son olarak; çarşı, dün akşam ki maçta alınan saçma deplasman yasağına karşı bir duruş sergileseydi. maç sonu iki takımı da çağırıp alkışlasaydı. belki o zaman gönderdikleri güneşin samimiyetine inanırdım.
    edit: geçmişte yaşanan daha kötü olaylar, gelecekte yaşananları/yaşanacakları haklı kılar mı ?
App Store'dan indirin Google Play'den alın