• 23
    derbi nedir?

    gün geçmiyor ki futbolumuzda yepyeni, saçma sapan, absürd olaylar boy göstermesin! inönü'deki son derbiden önce başladı bu son nur topu gibi saçmalığımız da. neymiş efendim, derbilerde deplasman taraftarı olmasınmış. akılları sıra 4 büyüklerin taraftarları arasındaki didişmeyi engelleyecekler böyle, kafaya gel...

    derbi dediğin nedir? sadece 'aynı il takımlarının birbirleriyle karşılaşması' veya sadece 'büyük takımların birbirleriyle karşılaşması' mıdır sadece derbi? veya, birbirlerini bıçaklamak mıdır derbi? hayır!

    derbi, keyiftir.
    derbi, eğlencedir, zevktir.
    derbi izlemenin keyfi başkadır.
    derbi, sertliktir, gösteriştir, boy gösterme çabasıdır.
    derbide kazanan taraf olmanın zevki başkadır.
    derbi gününü beklemenin tadı tuzu başkadır.

    örneğin, pazar günü inönü'deki maçta farzedelim ki beşiktaş kazandı, stattaki taraftar ne kadar zevk alacak o galibiyetten? kuşkusuz zevk alacak, derbi kazanılmış sonuçta da, fakat orada galatasaray taraftarının olduğu zamanki kadar alacak mı? veya arena'da, galatasaray fenerbahçe'yi yendiği taktirde, statta biraz daha durup fenerbahçe taraftarıyla makara geçmedikten sonra, kursakta kalmayacak mı o heves? aynı şey saraçoğlu'nda da geçerli, avni aker'de de, başka statlarda da. keza deplasmana giden taraftarlar için de deplasmanda alınan derbi galibiyeti ve onun kutlanışı, başka bir keyiftir bunlar..

    hadi basket maçlarını anlarım. salonlar, olay çıkmaya daha müsait iyi hoş da, stadyumlara taşımayın şu olayı..

    nevizade'ye maç günleri forma yasağı, şimdi bu..

    yakında maçlara 'kundura, gömlek, kravat ve ceket' kombinasyonlarıyla gideceğiz diyorum inanmıyorsunuz. kapılarda da tırnak, saç, sakal kontrolü olacakmış..

    şikelerle ilgili olaylar, bu skandallar, hakemler.. muhtemelen tarihinin en kötü sezonunu yaşıyor süper lig'imiz. yazık..

    deplasman yasağıyla ilgili imza kampanyası başlamış bu arada. http://deplasmanimadokunma.com/ adresine girip, siz de imza atarak destek olabilirsiniz..

    #deplasmanimadokunma !

    http://jaimelesport.blogspot.com/.../11/derbi-nedir.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın