• 12
    az önce bir dergi okurken anarko kelimesi dikkatimi çekti. nerden geliyor, necedir, nedir ne değildir diye ona dalmıştım ve aklıma sözlükteki anarko kedi geldi. iyi de yazıyordu ama son zamanlarda nickini hiç görmediğim için bir bakayım dedim yazıyor mu, yazmıyor mu gibisinden; en son neler yazmış, ne zaman yazmış diye. 28 aralıkta yazmaya başladığı sözlükte 6 ocak'a kadar sekiz günde 50 entry giren yazar; yazdıklarıyla güldürmüş, eğlendirmiş (buraya yazdığıma göre akılda yer edebilmiş) bir yazardı. ancak 6 ocaktan sonra yazmaya iki ay kadar ara vermiş. geri döndüğünde ise aralıklarla 10 entry girmiş ve bırakmış sanırım. 8 aydır yazmıyor. merak ettim ben de. son yazdıklarına ve başlığına yazılanlara baktım...

    ve gördüm ki, 6 ocak'ta kendisi ile ilgili (saçma sapan) tespitler yapılmış ve ilgi çekmeye çalıştığı, fake (ne alaka?) hesap olduğu teşhisi konulmuş, başlığına da bununla ilgili bir şeyler yazılmış. o da açıklama gereği duymuş filan. sonra? yazmaya 2 ay ara vermiş, tekrar geldiğinde ise 10 entry girmiş ve 8 aydır da bir daha yazmamış... ama sen şimdi sözlüğe geleli sadece 8 gün olmuş ve yazdıklarıyla eğlendirmiş, yazma hevesi olan yeni bir yazara böyle yüklenirsen adamı kaçırırsın tabi. ben adımı sol framede görüp heyecanla koşayım, birisi bana lezbiyen ya da sevgilisi gay; ikisi de değilse fake olan yazar desin, uzun uzadıya bu tespitini yazsın ve ilgi çekmeye çalışıyor diyerek teşhisi koysun. sonra galatasaray sözlükteki sekizinci gününde olan benim yazma hevesim kalsın. mümkün mü? sonra " beyler sözlüğün kalitesi :( "

    tanım: eski yazarların ilgi çekmeye çalışıyor diyerek harcadığı yazarlardan sadece bir tanesi.
    sözlükteğe yeni gelen kadın yazarların işi cidden zor dedirtendir.

    yazar alımları açıldığında yeni yazarların bir çoğunu böyle soğutuyorsunuz. troller, thunder'lar, cimbombasticler şunlar bunlar müstehak bize.
    bu arada eğer sözlüğe bir kadın yazar geldiyse bunlar mutlaka yazılmalıdır:

    "kadın olduğunu vurgulayarak dikkat çekmeye çalışan yazar"
    "filan futbolcuya kesin aşık olan yazar"
    "seviyorsan git konuş bence"
    "seni filan topçuya isteyelim madem"

    teoride öğrendiğimiz yazarları soğutma yöntemlerini ve daha fazlasını; bilge, banua ve hksmile başlıklarında uygugulamalı olarak görebiliriz. bunları iyi öğrenin dördüncü nesil arkadaşlarım. beşinci nesil yazarlar geldiğinde bunları siz de yapabilirsiniz. hatta ilgi çekmeye çalışıyorum bakınızı versirseniz belki şirinleri bile görebilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın