• 73
    oturmamış bir türkiye a milli takım jenerasyonu karşısında hırvatların favori olduğu maçlardan ilki. milli takımımızın en önemli artıları: kendi saha ve seyirci avantajı ve eğer yakalayabilirsek motivasyonumuz.
    hırvatistan özelliklerine bakacak olursak;
    - rakip ceza sahası önünde kısa pasları çok iyi yapıyorlar, gol yollarında ara paslarla veya şut olarak gayet hızlı ve başarılılar
    - yüksek teknik kapasiteye sahip orta saha oyuncuları var, iyi top dolaştırıyorlar ve kolay top kaybetmiyorlar
    - kanatlardan diğer kanatlara hızlı, ters ve isabetli paslar atıyorlar
    - ceza sahasına forvetleri haricinde orta sahadan 1 veya 2 adam mutlaka sokmaya çalışıyorlar
    - hücümda yan toplarda etkililer
    zaaflarına gelecek olursak;
    - hırvatlarda bizim gibi defansif olarak yan toplarda, adam paylaşımlarında ciddi problem yaşıyorlar
    - her ne kadar yüksek teknik kapasiteli orta saha oyuncuları olsada, orta saha oyuncularının kademeye girme konusunda problemleri var
    - kontra ataklarda defans hatları özellikle stoperleri sürekli panik halindeler
    yapmamız gerekenler;
    - emre ile birlikte orta sahadan kademeye girecek bir ön libero ile oynamalıyız ki aklıma mehmet topal geliyor
    - kalabalık orta saha ile başlamalıyız. kısa paslarını presle kesmeliyiz fakat bunu yaparken topu dar bir alanda oynamalıyız.
    - ters kanat paslarına karşı kanat orta saha ve bek oyuncular muhakkak adam paylaşımı yapmalı ve hırvat oyunculara yakın oynamalılar.
    - yan toplardan ceza sahası dışına çıkan topları kesinlikle bizim almamız gerekiyor aksi takdirde şutor hırvatların gol bulması zor olmayacaktır.
    - almanya'ya yenildiğimiz maçı etüd edip kesinlikle hızlı çıkarak, kontra ataklarla gol arayacaklardır ve bunu yapabilecek bir kadroları var. bu yüzden ön libero ve stopperlerimiz kesinlikle çok dikkatli ve hızlı olmalılar. geriye dönüşlerde sorun yaşarsak gol yeriz.
    - tüm maç boyunca kesinlikle agresif ve karttan korkmayarak oynamalıyız. teknik kapasitesi yüksek oyuncular agresif oyundan her zaman rahatsız olurlar ve motivasyonlarını kaybederler.
    - maçı en azından ilk yarıyı düşük tempoda oynamalıyız. tempoyu ikinci yarıda artırmak daha mantıklı gibi geliyor. unutmayalım ki 0-0 ile 2-1 arasında çok fazla fark yok.
    - tüm yan toplarda stopperlerimizi çıkartmalıyız ve yantopları çok iyi kullanmalıyız. eğer biraz da şansımız bize yardımcı olur ise yantoptan kesinlikle gol bulabileceğimiz inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın