• 14
    istanbuldaki galatasaray'lılar demek istanbulda yaşayan galatasaray'lılar demektir.

    aslında gayet net kısa ve ilkokul çocuğunun bile anlayabileceği bir tanımdır. buradan yapılan genelleme üzerinden dar kalıpçı yaklaşıp üstüne bişiler katıp farklı açılımlara gidenleri anlamaya çalışıyorum ama anlamak imkansız. millet ne komplexliymiş arkadaş. istanbuldakiler daha mı galatasaraylı!!! diyorlar. tamam size anadoludaki galatasaray'lıları anlatayım.

    misal edirne'ye olin ile yapılan basket maçına gittik. edirne tribününde bir çok galatasaray'lı arkadaş vardı. devre arası yanıma gelip "abi bende galatasaray'lıyım ama olin tribününde oturuyorum." diyen. şimdi bunu diyenlerin bahaneleri:

    1- ağabey burası ufak yer herkes herkesi tanır o yüzden önce edirne gelir
    2-galatasaray tribününün biletleri pahalıydı
    3-edirne tarafına beleş giriyorum zaten
    4-galatasaraylıyım ama öncelikle edirneliyim. edirne ile oynarsa edrneliyim başka takımla oynarken galatasaraylıyım sapına kadar!

    not: bu bahaneleri bire bir duyduğum için yazdım.

    şimdi bu adam galatasaray'lı mıdır? zaten galatasaray'ın herhangi bir branşının herhangi bir takımı senede bir kez şehrine geliyor (bazılarına bir kaç kez gidiyor) ve sen o maçta kendi şehrinin yanındaysan galatasaray olayı senin için hobidir. real madrid'i tutması ile galatasaray'ı tutması arasında fark yoktur.

    işin diğer yanına bakarsak şu yorumlarda bile galatasaray derken sadece futbol takımı akıllarda. bu yüzden bizim şehrimizde ali samiyenmi var ? diyen de var. 50bin kişi maça gelip stadı dolduramıyor diyen de. oysa galatasaray öncelikle bir kültür ve bu kültürün yansıması olan spor branşlarına sahip dev bir spor kulübüdür. 15 milyonluk istanbulda kendini galatasaray'lı diye tanımlayan adam sayısı 1 milyon olsa (takım tutmayan-rakip takım taraftarları-çocuklar-aşlılar çıakrdım rakamı minimize ettim) 7 aralık'ta gs-fb maçı ile basketbolda gs-siena ve gs-usk prag maçları çakışıyor diye hayıflanmaz 50 bin aslantepe'ye 10 bin kişi ipekçi'ye pekala gidebilirdi.

    ama göreceksiniz yılda bir kez galatasaray2ını izlemek için anadoludan yurtdışından gelen taraftar fb maçına bilet bulamayacak. çünkü istanbulda da yılda bir defa takımının maçına gitmeyi düşünen taraftar biletlere akın edecek.

    sonuç olarak sade, pek de önemli olmayan bir durumdan bir sürü çıkarım yapanlar var, onlar da ilginç bir hareket. sanırsın ki " galatasaray'lılar sadece istanbuldadır" gibi bir durum var ona tanım yapıyoruz.

    bütün bunların üzerine bir çizik atın. zaten burada yazan ya da gününün belli bir zamanı sarı-kırmızıyı düşünene değil ki buradaki tanımlar. genel duruma yapılan bir tanımlama. 3 büyüklerin 25'er milyon taraftarı var deniyor. bumdur o kitle? neden burada birer istisna olmanıza rağmen o adamların savunmasını yapıyorsunuz? yok mu sizin çevrenizde (istanbul'da veya başka şehirde) galatasaray'lı olan ama maçları bile seyretmeyen ya da sadece hafta sonu tv'de hasbel kader maçını izleyen galatasaray'lılar? galatasaray için emek veren en azından düşünen mutlu olan veya üzülen insanlara değil buradaki tanımlamalar sizler de bunun farkına varın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın