*

  • 11
    başarıya doymuş olduğu belirtilmiş, kaç senedir şampiyonlar liginde yokuz, türkiye kupasını en son ne zaman aldık, efsanevi şampiyonluklar var ama belirli bir sistem yaratılmamış, yarım kalmış. başarıdan bahsetmek gerçekçi değil, hala geçmişte yaşamak sayılır bu.
    takımına iyi günde de kötü günde de sahip çıkmayan olduğu söylenmiş haklı olunabilir bu konuda, fener derbisi sonrası sivas maçı hatırların samiyende yeni açıkta tek başına izleyebilirdiniz nerdeyse. bunun yanında geçen sene takım daha kötü iken desteği esirgemeyen de aynı taraftardı yine.
    maça gitme kültürü olmayan denmiş otobüse binme kültür olmayan bir milletten beklentiyi yüksek tutmamak lazım, yeni mekanda ilave bir etken öncesinde de kültür yoktu derseniz karşı çıkarım hiç maça gitmemişiniz derim, alisamiyen’de nefes alsan kültür için yeterdi.
    nankör, vefasız, galatasaray'dan rahat bi 5-6 yıl uzak kalması gereken güruh olarak ifade edilmiş bu ifadeler kızdığım zaman tüm insanlık içinde söyleyebilirim.
    yağmur da olsa, kar da olsa, burcü güneş de açsa, barış özbek de oynasa, lincoln de oynasa maça gitmiyor abi bunlar, önümüzde derbinin dolacağından bile şüpheliyim, düşün yani denmiş ligin ırzına geçtiler insanlar gitmek istemese sesimi çıkarmam ama derbide bilet bulamayacağız onu da biliyorum.
    15 milyonluk şehirde naz yapan taraftardır. yaya yolu açılsın hala doğu tribün veya arena boş kalırsa hangi bahaneye sığınacaklar çok merak ediyorum denmiş çoğu şey yapılıyor bir gün maça geldiğinde bizim yaşadığımız şeyleri yaşamadan rahat bir şekilde memleketinize dönersiniz inşallah. yaya yolundan gelen taraftar yine kale arkası, doğu batı üst tribün biletlerini alacak televizyon başında izleyen galatasaray tarafarının boş gördüğü yerler yineöyle kalacak (derbiler hariç) değişiklik beklemeyin. oradaki değişken ulaşım, ekonomi. ekranlarınızda gördüğünüz boş yerlerin biletleri 100-600 tl arasında değişiyor, yaya yolundan gelecek adamın bütçesi yetmeyecek yine boş göreceksin oraları kusura bakmayın şimdiden. o tribünlerin doldurulması için hem istanbullu hemde cukkası sağlam abiler için ayrı bir başlık açmanız gerekebilir.
    ünversite takımı ile kıyaslamak ise çok enteresan oluş gerçekten amerikan filmi havası vermiş, türkiye ligi seyirci ortalamalarına bakmak daha faydalı olabilir.
    futbolcusuna küfür eden taraftar konusu doğrudur olmamalıdır, ama bu durumun oluşmasında yıllardır futbol oynayıp, maç izlemeye giden insanların hayal edemeyeceği imkanları kazanan insanların kendilerine zerre artı değer katmadıklarını gördüğümde durumun yanlışlığı arka planda kalabiliyor.
    istanbul dışındaki taraftarlar için bir şey diyemem, haddim değil. takımlar şehirlerine yada bölgelerine geldiğinde desteklemeye gidenleri görmek çok güzel, çoğu arkadaşımız da zaman yaratıp istanbul’a geliyor, bazen bende daha fazla galatasaraylı olduklarını düşünüyorum.

    dışı seni içi beni yakar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın