• 8
    zordur istanbul da galatasaray'lı olmak. bahanen de yoktur "ya keşke orada olsam kesin maçtaydım" demeye. istanbul'da olmayanların her daim mazeretleri vardır "ya istanbulda olsam maç kaçırmazdım" . istanbul daki taraftarın o bahanesi de yoktur. çoğunluğu, istanbul da yaşamayan taraftar gibi avrupa maçı veya fb maçı kovalar. sonra istanbulda yaşamayana laf atar. galatasaraylılık sorgular. gerçi iş galatasaraylılık sorgulamaya kalacaksa, o kadar çok done var ki herhangi 10 tane doneyi alsak metin oktay ali samiyen'i bile galatasaray'lı değil deme şansınız doğar (eminim vardır bunu diyecek).

    özetle zordur istanbul da galatasaraylı olmak. bazen ailenize zaman ayıramazsınız, işinizi aksatırsınız gün içinde okulda işde çalışırken, akşam gideceğiniz maçı düşünürsünüz. sezon içinde istanbulda takımınızın 80-90 arası maçı vardır gidebildiğiniz kadarına gitmek için mücadele edersiniz. ha işin kolayına kaçıp "ben galatasaray'lıyım ama galatasaray futbol kulübüdür" derseniz sezonda 20 maça gidersiniz, rahat edersiniz. o zaman işiniz kolaylaşır. ya da istanbulda yılda 1 avrupa, 1 fb maçına gidersiniz, 300 resim çekersiniz o gittiğiniz ender maçta. giderken arabanın üzerine bir bayrak bağlarsınız öyle bir reklam yaparsınız ki tüm sezon maç kaçırmadığınızı sanarlar. arada anadoluya iki de galatasaraylılık dersi verdiniz mi yeter sabaha kadar temiz uyursunuz.

    bence en zoru insanın parasız olması. paran yoksa ortaklar caddesinde otursan uzak gelir stad sana, konya daki adamdan. ama istanbulda paran da varsa bahanen de kalmaz.

    işte o yüzden zordur istanbulda bahanesi kalmayan o adama, galatasaray'lı olmak!
App Store'dan indirin Google Play'den alın