• 135
    her yönüyle eleştiriyi hak eden ne idüğü belirsiz bir kurumdur. ne var ki, alex özelinde gerek yönetmelik, gerek uygulama olarak doğru hareket edilmiştir. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ata sporumuz olduğundan, bir çoğumuz direk kırmızı kartın doğrudan iki maç ile cezalandırılması gerektiğini sanmakta. halbuki, yönetmelikler, okuma zahmetine katlanan herkesin anlayabileceği biçimde çok açık yazılmış.
    --- alıntı ---
    bariz gol şansını engelleme haricinde görülen kırmızı kartlarda futbolcu pfdk'ya sevk edilir ve idari tedbirli olur. cezası açıklanıncaya kadar hiçbir resmi maçta forma giyemez. ancak, disiplin kurulu futbolcu için herhangi bir karar vermezse takip eden ilk maçta oynamayarak cezasını tamamlar
    --- alıntı ---
    yönetmeliğin ilgili maddesi bu şekilde. yani, bariz gol şansını engelleme haricinde görülen direk kırmızı kartlarda oyuncu otomatik olarak pfdk'ya sevk ediliyor. yediği halta bağlı olarak da, cezası tespit ediliyor. dolayısıyla, bir kere yönetmelik ihlali falan söz konusu değil. ikinci olarak, alex'in hareketinin 1 maçlık olağan cezanın üzerine herhangi bir yaptırım gerektirip gerektirmediğine kalıyor iş ki, sonuçta kişiden kişiye değişecek bir şey. ancak, genel kanı kırmızı kartın yanlış olduğu yönünde ki, ben de aynen katılıyorum. pfdk da benzer şekilde düşünmüş olacak ki, 1 maç haricinde ek bir cezaya gerek görmemiş. ülke futbolunda standartların kişiden kişiye, uygulamaların takımdan takıma değiştiği bir gerçek, bunun zaman zaman fenerbahçe'nin fazlaca lehinde geliştiği de. ancak, fenerbahçe lehine olan her şeyde, federasyon ve birimlerini eleştirmeyi refleks haline getirmek te, her şeyden önce bize zarar. ciddiye alınmak için, biraz daha dikkatli olmakta yarar var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın