• 12
    şimdi gruptaki son durum şöyle oldu:

    1 fc internazionale 9
    2 cska moskova 5
    3 trabzonspor 5
    4 lille osc 2

    buna göre trabzonspor'un 7 puanla çıkma şansı da var. trabzon inter ile berabere kalıp lille cska'yı yenerse 5. maçlar sonunda puan durumu 10-6-5-5 oluyor. son maçlarda inter cska'dan en az 1 puan alırsa trabzon'a 1 puan yetiyor. bu tabii ki bizim geleneksel el cismiyle gerdeğe girme hesabımız.

    trabzonspor'un el cismine bakmadan çıkması içinse iki maçını da kazanması lazım. buna göre 11 puanla grup lideri bile olabilir. ancak bu çok uzak bir ihtimal çünkü hem inter'le kendi sahasında hem de lille deplasmanında 3 puan alması gerekiyor.

    trabzonspor her iki maçını da kaybederse ikili averaj yüzünden sonuncu oluyor hiçbir kurtuluşu yok.

    trabzon'un uefa avrupa ligi'ne devam etmesi için ise en başta lille deplasmanından alınacak 2-2 gibi gollü beraberlikler lazım. onun dışında inter'den 1 puan alabilirse lille'e karşı herhangi bir beraberlik yetiyor. öte yandan trabzon inter'le berabere kalıp lille'i yenerek 9 puan alsa bile cska'nın son iki maçını kazanması durumunda gruptan çıkamayabilir. grup bayağı karışık yani anlayacağınız.

    her neyse bu hikayeden çıkarılacak ana fikir şu: trabzon bugün yenmeliydi ve yenemeyip işi zora soktu. oynadığı futbol tatmin edici olmadığı için de son iki maça endişeyle bakmamıza neden oldular. kalan maçlar için yapılacak şey trabzon halkının inter maçında bütün desteğini vermesi ve bizim umutla beklememiz. trabzon'un iyi futbolu da lazım o olmazsa hiçbir bekleyişin bir anlamı olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın