• 17
    dunyadaki orneklerinin mantikli sebeplerinin oldugu, turkiye'de ki sekliyle ise sacmaliktan ibaret olan sistem. dunyadaki orneklerini kisa cumlelerle degerlendirecek olursak:

    amerika birlesik devletleri: nfl, nba, mlb ve nhl yani amerikan futbolu, basketbol, beyzbol ve buz hokeyi liglerinde play-off sistemi uygulaniyor. bunun en onemli sebebi amerika'daki bu liglerde kume dusmenin olmamasi. ayrica sampiyon olanin disindakilerin sampiyonlar ligi, uefa kupasi vs. gibi titlelar icin yarisiyor olmamasi. yani butun takimlari bir lige toplasalar, yarim sezon sonunda sampiyonluga oynayacak belki 3 yada 4 takim disindakilerin durumu tamamen formaliteye donmus olacak. ayrica liglerin kendi icindeki uygulama farkindan dolayi play-off sistemi sayesinde bir basketbol takimi haftada 3 mac yapabiliyor. bu da herseyin para demek oldugu amerika'da her acidan daha yuksek gelir demek. yani tv geliri, bilet, reklam, sponsor, yemek-icmek, urun satisi gibi bir cok para akisi saglayacak kalemi harekete gecirmis oluyorlar. yada bir beyzbol takimi ayni gun 2 mac yapabiliyor. amerikan futbolunda ise her hafta sadece bir mac yapiyor olmalarina ragmen, sezon zaten play-off ile birlikte eylul'den subat'a kadar surmekte! yani amerikanin play-off'dan baska bir sansi yok denebilir liglerinin sekli, takim sayisi ve elde edilecek basarinin sampiyonlukla kisitli olmasi acisindan.

    bunun yaninda iskocya ve hollanda gibi ligler ise takim sayisinin azligindan ve ozellikle iskocya'da glasgow rangers ve celtics takimlarinin arasinda gecen bir lige sahip olduklari icin, en azindan diger takimlari ve onlara gonul vermis insanlara play-off'a umutlarini surdurmeleri saglanmistir.

    bu gibi sebeplerin hic birine sahip olmayan turkiye'de ise sadece birilerinin acigini kapatmak icin, hic bir mantikli sebebe dayanmadan ve uzerinde dogru duzgun konusulmadan uygulamaya konulmus, heyecan verecegine, heyecan kacirmis bir sistemdir ancak!
App Store'dan indirin Google Play'den alın