resim
Ahmet Oğuz Çetin
Görev:Gelişim Direktörü
Takım:Türkiye
Yaş:61
Uyruk:Türkiye
  • 89
    doğrusu yazının sonuna kadar hocalığı, fenerbahçeliliği konusuyla ilgilenmeyeceğim bu entryde. benim aklımda türkiyenin izlediğim en iyi orta sahası olarak var oğuz çetin. entry sonunda hocalığı da var.

    tam anlamıyla oyun kurucu denen adamın sözlük karşılığıdır futbol sahasında. sakaryaspor'da müthiş oynarken, kaptanıyken fenerbahçe'ye geldi. hem fenerbahçe'nin hem sakaryaspor'un efsanelerinden biridir. sanırım sakaryspor'da son olarak galatasaray'a 2-0 yenildikleri devlet başkanlığı kupası maçına çıkmıştır. aynı kadrodaki kaleci engin** ile birlikte.

    benim izlediğim en iyi ara pası adamdır oğuz, yine aynı şekilde takımını en iyi kontraatağa çıkaran adamdır. orta sahanın özellikle hücum açısından gereklerini tamamiyle yerine getiren müthiş bir oyuncuydu.

    periskop, bilir misiniz? hani denizaltılar suyun dibindeyken gözetlemek için çıkartılan dürbün. hah, o işte. oğuz da böyle bir futbolcuydu işte. top ayağındayken topa bakmaz, gözü sürekli sahanın etrafını tarardı. en iyi seçeneği bulana kadar topu ayağından çıkarmaz, tam zamanında pası verirdi.

    1996 senesinde ali şen tarafından fenerbahçe'den hizipçilik yaptığı gerekçesiyle kovuldu, yanında aykut kocaman'la birlikte. cem uzan'ın istanbulspor'una gitti. fenerbahçe-istanbulspor maçında oğuz'u iyi marke etmedi diye bülent uygun da ali şen tarafından fenerbahçe'den kovuldu. bu isimlerin hepsinin sakarya kökenli olması tesadüf müdür, değildir. bizi ilgilendirmez, yesinler birbirlerini.

    ilerleyen yıllar ali şen'i haklı çıkarmış gibi gözüküyor. gerek fenerbahçe gerekse de milli takım hocalığında görüldü ki, oğuz çetin kendine yakın olanlara torpil geçip duruyor. fenerbahçe beni ilgilendirmez ama milli takımdaki icraatları beni fazlasıyla ilgilendiriyor.

    müthiş bir futbolcu olmakla birlikte berbat bir idareci olduğunu görmemizi sağladı. mümkünse türk futbolundan uzak dursun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın