• 3
    oyun kurucu olarak yabancı tercihi yapmayan ve yola soner şentürk, alper özcan, melih yıldız'la çıkan ahmet çakı yabancılarını ise tek başına geçen yıl telekom'u ayakta tutan ray wesson, erman kunter'li cholet'de ciddi süreler alan antywane robinson ve geçen yılın 2.yarısını antalya bşb geçiren gerrod henderson'dan yana kullandı.

    3 yabancıyla yola çıkan guardlarını türk oyunculardan seçen ahmet çakı türkiye kupası maçlarında gördüğümüz kadarıyla bir takım yaratmayı başarmış. takımın yabancı oyuncuları kalite olarak yeterli. altan erol, mutlu akpınar, soner şentürk ve geçen yıl olin'de iyi işler yapan caner ercan gibi belli bir seviyede türk oyuncuları var. ama kadro 7-8 kişilik bir rotasyon. kısıtlı bir kadro.

    pota altında ray wesson, emre ekim, eren beyaz ve 3-4 numarayı kullanabilecek antywane robinson ve caner ercan. 4 numarada sıkıntı olmaz ama wesson'ın yedeklenmesi hususu sıkıntılı. wesson hucumda tek başına takım olan oyunculardan biri. boy dezavantajına rağmen iyi bir reboundcu. fakat eren beyaz biran önce 2. lige dönmesi gereken bir oyuncu.

    - guard konusunda soner şentürk ve bıyıklarını kesen alper özcan'a ek olarak bir yabancı gelmesi beklenebilirdi. sanırım bütçeleri buna izin vermedi. belki henderson'u da kısa sürelerde orada kullanabilirler.
    - dış oyuncuları gayet kaliteli. özellikle altan erol sürekli kendini geliştiren ve atletik özellikleriyle fark yaratan bir oyuncu.
    - mutlu akpınar-altan erol-gerrod henderson'lı bölgenin en büyük eksiği hiçbirinin şutör olmaması. bu eksiği gören ahmet çakı'da sezon başı sırbistan'a radnicki'ye transfer olan yunus çankaya ile anlaştı ve bu eksiği bir nebze giderdi.
    - dış savunmayı iyi yapan bir ekip erdemir. ama içeride wesson olduğu sürece orada sıkıntı yaşayacaklardır.
    - hucumda ise daha geniş bir portföye sahipler. wesson gibi bu sezonun sayı kralı olabilecek bir oyuncuları var. hucumda wesson harici top paylaşımı çok dengeli duruyor. her oyuncunun sayı hanesinde katkı vermesi beklenebilir.
    - sayılarını ciddi anlamda asist üzerinden bulan bir takım. türkiye kupası maçlarında 18 asist ortalaması tutturdular. topu paylaşma prensipleri için iyi bir done.
    - geçen seneden erkan veyseloğlu'nun yerini mutlu akpınar, hakan demirel'in rolünü ise soner şentürk'e vermişler.

    fazladan 1 yabancı daha alabilirlerse play-off için ciddi bir ekip olacaklardır. 7-8 kişilik rotasyonu en verimli şekilde kullandıklarını türkiye kupası maçlarında gösterdiler. play-off ise çok abartılı bir hayal değil.

    2011-2012 kadrosu

    (bkz: alper özcan)
    (bkz: soner şentürk)
    (bkz: melih yıldız)
    (bkz: gerrod henderson)
    (bkz: mutlu akpınar)
    (bkz: altan erol)
    (bkz: yunus çankaya)
    (bkz: caner ercan)
    (bkz: antywane robinson)
    (bkz: emre ekim)
    (bkz: eren beyaz)
    (bkz: ray wesson)

    coach: ahmet çakı
App Store'dan indirin Google Play'den alın