• 186
    --- alıntı ---

    taurasi euroleague'de 1. haftanın en değerli oyuncusu

    kadınlar euroleague grup maçları birinci haftasının en değerli oyuncusu galatasaray medical park'tan diana taurasi seçildi.

    13 ekim perşembe akşamı abdi ipekçi spor salonu'nda oynanan kadınlar euroleague a grubu mücadelesinde vici aistes potasına 7'de 7 üç sayı isabetiyle 31 sayı bırakan ve bunun yanında takımına 8 ribaund, 6 asistlik katkı veren amerikalı oyuncumuz diana taurasi, 38 verimlilik puanıyla bu kategoride ilk sırada yer aldı. ros casares'ten eshaya murphy ikinci ve perfumerias avenida'dan dewanna bonner üçüncü oldu.

    diana taurasi birinci hafta sonunda kadınlar avrupa ligi sayı liderliği sıralamasında da en üstte bulunuyor. 2007-2010 yılları arasında spartak moscow region formasıyla dört sene üst üste kadınlar euroleague şampiyonluğuna uzanan diana taurasi, 2009 ve 2010'da kadınlar euroleague final four en değerli oyuncusu (mvp) olmayı da başardı. amerikalı yıldız bu iki sezonda aynı zamanda sayı liderliği sıralamasında da en üstte yer aldı.

    2009 kadınlar euroleague finalinde halcon avenida'ya karşı 31 sayı, 5 ribaund, 4 asist ve 6 top çalma ile oynayan diana taurasi, spartak moscow region'ı şampiyonluğa taşımıştı. yıldız oyuncu 2010 kadınlar euroleague yarı finalinde ummc ekaterinburg önünde 37 sayı, 12 ribaund ve 6 asist içeren olağanüstü bir performans sunmuş ve takımını finale yükseltmiş, finalde de ros casares karşısında 29 sayı kaydederek kariyerine bir başarı daha eklemişti. diana taurasi'nin kadın basketbolu ve izleyenler üzerinde müthiş bir etki bıraktığı bu iki senelik sürede sylvia fowles, onun en önemli takım arkadaşlarından biriydi.

    yıldız guard bu sezon, wnba'de de üst üste dördüncü ve toplamda altıncı kez sayı liderliği sıralamasını birinci olarak bitirdi. ayrıca üst üste yedinci kez en iyi beşe seçilen oyuncu, normal sezonu 21,6 sayı ve 3,6 asist ortalamalarıyla tamamladı.

    dünyada kadın basketbolunun en iyi oyuncusu olarak gösterilen diana taurasi, 2004'te wnba'de yılın çaylağı, 2009'da normal sezon ve finaller en değerli oyuncusu ödüllerinin de sahibi olmuş ve 2007, 2009 yıllarında wnba'de şampiyonluk yaşamıştı.

    --- alıntı ---

    http://www.galatasaray.org/...ayan/haber/11370.php
App Store'dan indirin Google Play'den alın