• 16
    afrika'nın en büyük futbol aşiretidir. * tahminen 1980'lerin başında, efsane 10 numaraları durdurabilmek için kuvvetli, hızlı, önsezi gücü yüksek ve top kesme becerisi fazla olan, üstüne kazandığı topu oyuna sokmak için yeterli teknik beceriye sahip oyuncular yetiştirmek isteyen bir grup afrikalı aşiret reisi tarafından kurulmuştur. önceleri yeni bir stoper tipi yetiştirelim mantığıyla yola çıkan aşiret, 90'ların sonuna doğru gelirken ön libero mevkiinin iyice popülerleşmesini fırsat bilerek oyuncularını hemen hemen aynı teknik ve mental özellikleri gerektiren bu mevkide çalıştırmıştır. bugünlerde avrupa'nın en büyüklerine yolladığı oyuncular sayesinde üne kavuşan ve hali hazırda kara kıta'nın en zengin aşireti olarak bilinen diarra ailesi, günümüz futbol dünyasında yeni sistemlerin en önemli mevkilerinden biri haline gelen ön libero gereksinimini fazlasıyla karşılamaktadır.

    diarra altyapı sistemi'ne afrika'dan hemen hemen her ülke en az bir oyuncu vermiştir. yaklaşık 30 yıl içinde aileye en çok oyuncu veren ülkeler nijerya ve senegal olarak bilinmektedir. son 10 yıla bakacak olursak gana'nın da bu ülkelerden sonra diarra'lara en çok oyuncu veren ülke olduğunu görebiliriz. diarra'lar hızlı, güçlü, çevik, yer ve zamanlama konusunda üstün bir bilgiye sahip, top kapabilen, aldığı topları kolay kolay öldürmeyen bir oyun stiline sahiptir. maç sırasında kendilerine verilen görevi eksiksiz yerine getirirler, ama maçlarda asla ön plana çıkmazlar. onlar için şov her zaman arka plandadır. görev adamı olurlar ve gittiği takımlarda genellikle iyi oyunları sayesinde sevilirler.

    diarra ailesi altyapıya büyük önem vermektedir. özellikle 90'ların başında afrika'nın varlıklı diarra aileleri altyapıya önemli yatırımlar yapmış ve altyapının günümüzdeki halini almasında büyük rol oynamıştır. diarra altyapısı'nda yetişen oyuncular sürekli kendi aralarında maç yaparlar. bu maçlarda kale yoktur ve belli bir süre sonunda top kapma ve yapılan pas sayısı belli bir puan sistemine göre hesaplanır. en çok puanı alan takım o maçı kazanmış olur. diarra'ların bu sistemi, oyuncularının ileride büyük kulüplerde oynaması için önemli bir adımdır.

    kaynak: hala belli değil
App Store'dan indirin Google Play'den alın