resim
Zinédine Yazid Zidane
Görev:Yatırımcı
Takım:Rodez AF
Yaş:52
Uyruk:Fransa
  • 146
    başka birçok şeyin yanında, türkiye gibi bir yerde demokrasi ve ifade özgürlüğünün götten anlaşıldığında nelere, nasıl ucubeliklere yol açabileceğini göstermiş olan üstad, futbol sanatçısı.

    bu tür "gelişmekte olan ülkelerde" (ki bu üçüncü dünya ülkesi teriminin diplomatik versiyonudur); demokrasi kültürü ve dünya görüşü yerleşmemiş, gerçeklik algısı henüz jöle kıvamında olan andavallar çıkıp her konuda istediğini söyleme mallığını demokrasi ve ifade özgürlüğü ile rahatlıkla bir tutabilmekteler; ki bunun, türkiye'deki gündelik toplumsal, kültürel ve siyasi yaşama yakından bakıldığında, her alanda böyle olduğu da rahatlıkla görülecektir.

    "ilgi alanımıza" dönecek olursak; şu yeryüzünde futbol ,icat edildi edileli, bu işi kitlelerin neden bu kadar sahiplendiğini, kitlelerin kalplerinin aynı anda bir ve aynı şey için nasıl çarpabildiğini gösteren çok sayıda efsaneden biri olan zinedine zidane hakkında bu tarz şeylerin söylenebiliyor olması, futbol sanatı ile değil, ancak yukarıdaki kısa fakat, sayfalarla detaylandırılabilecek sosyolojik olgu ile açıklanabilir.

    futbol bir sanattır. her sanatın iyisi ve kötüsü olduğu gibi, eleştirmeni de vardır ve olacaktır. fakat picasso'yu eleştireyim derken "bu ne lan eğri büğrü çizmiş, bir boka benzemiyor, götüm gibi" dersen seni ya hastaneye kapatırlar ya da hastanelik ederler.

    akıllı olmak iyidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın