resim
Colin Kazım-Richards
Takım:-
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 1332
    ne olduğu belli olmayan futbolculardan birisidir. sağ açık desen değil, forvet desen hiç değildir. öncelikle forvette kesinlikle oynayamaz çünkü topsuz oyunda çok kötüdür. özellikle bizim oynadığımız tek forvet sisteminde forvet oyuncusunun pozisyon bilgisinin ve topsuz oyununun mükemmele yakın olması gerekir. bu sistemde en uçtaki tek forvetin defansın arkasına boş koşular yaparak rakip defansın dengesini bozmalı, stoperleri alıp kenarlara doğru çekerek arkasında oynayan takım arkadaşlarına boş alanlar yaratmalıdır. kazım bu özelliklerden tamamen yoksundur. kendisini bir kere bile defansın arkasına koşu yaparken göremezsiniz. o, topu hep ayağına bekler, zaten forvet oynadığı maçlarda da genelde hep sırtı kaleye dönük oynayıp orta sahaya kadar top almaya gelir.
    sağ açık da olmaz bu adamdan çünkü kanattan çizgiye inmeyi sevmez pek. aşırı süratli bir oyuncu değildir ama fiziği çok güçlüdür. tekniği iyidir fakat keita gibi fantastik hareketlerle adam geçemez ve yine defansın arkasına koşmadığı için kanatları işlemez hale getirir kendisi.
    bu özelliklerle bu adamın oynayabileceği tek yer, bana göre, forvet arkasıdır. ama klasik 10 numara şeklinde değil. "second striker" olarak gayet iyi oynar. zira çok güçlü bir adamdır ve topu kolay kolay kaybetmez. kanatta atamadığı çalımları ortada atabilir ve şutlarıda iyidir.
    sonuç olarak 4-4-2 de bazı maçlarda özellikle elmander ve sercan'la forveti ikileyebileceğini düşünüyorum. sağ kanatta kim oynayacak peki gibisinden bir soru gelecek olursa da bunun cevabı sercan veya engin olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın