• 21
    yedi sene izmir'de yaşamış biri olarak olay yerinden bildiriyor sayılırım, çok fena olayların çıkması muhtemel maçtır. daha geçen hafta güzelyalı sahilinde* volta atıyordum, o gün bile belliydi takvimleri bir hafta ileri alma isteği.

    her iki taraf da bu maçı çok özledi (!). bilhassa göztepe tarafı. çok ağır yıllar geçirdiler, amatör kümeden geri geldiler ve tekrar eskisi gibi olduklarını bu derbi hatırlatmış olacak onlara. yıllarca karşıyaka'nın bir kaç küme altında yer almanın yarattığı bir öfke vardı ve gidermelerinin yolunun şampiyonluk, avrupa kupası, barcelona'yı yenmek gibi gereksiz(!) şeyler olduğunu kimse düşünmesin. korkum o ki, derin bir çöküşün ve geri dönmüş olmanın gazını karşıyaka maçına fatura edebilirler.

    karşıyaka için ise ekstra motivasyon kaynağının aliağa muhabbetlerinden çok, 3 küme aşağıdan gelen göztepe'nin süper lige çıkması ve kendilerinin yine çıkamaması halinde yaşayacakları travma olduğunu düşünüyorum. bu sene için zor görünüyor ama bu ikisinden biri bir gün süper lige çıkacak deseler paramı göztepe'ye yatırırım. karşıyaka'da bir lanet mi var nedir, çıkamıyor adamlar. tez konusu yapsan yapılır. defalarca göztepe'ye geçilmeyi sindirdiler ama sıfırdan başlayan bir göztepe, yine karşıyaka'nın önüne geçerse sanırım karşıyaka çarşısı karışır.

    derbi atmosferinin bildiğiniz anlamda yaşanacağı bir maç olacaktır. daha keyifli bir işi olmayan herkese maçı izlemelerini öneririm.

    fazla olay çıkmamasını dileyerek, iyi oynayan kazansın ve göztepe iyi oynasın diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın